V Nedeljskih novicah

Nova omama med mladimi za 7 evrov

Ta teden v Nedeljskih novicah o novi omami med mladimi – smejalnem plinu.
Fotografija:  FOTO: Ispace 
Odpri galerijo
 FOTO: Ispace 

V hrvaških zabaviščih za mlade so v preteklih dneh zaznali množične zlorabe s smejalnim plinom, ki ga je bilo možno kupiti kar v trgovinah, v kioskih in na stojnicah na plaži po neverjetno nizki ceni – 25 ampul plina po sedem evrov. Zakaj popolne prepovedi uporabe ni mogoče uveljaviti, čeprav je v zadnjih letih povzročil že več smrti? In kako je z zlorabami v Sloveniji? Več v aktualnih Nedeljskih novicah.
FOTO: Hrvaška Carinska Uprava Delo
FOTO: Hrvaška Carinska Uprava Delo

 
Razkrivamo tudi, kako so podjetni mariborska bančnika in notar zahtevali podkupnine za kredite, od katerih so si obetali kar 400.000 evrov, a so se ujeli v mreže, ki jih je s pomočjo policije nastavil podjetnik.
 
V rubriki Na zdravje pišemo o hepatitisu – tihem ubijalcu, za katerim vsako leto umre 1,4 milijona ljudi, približno 290 milijonov jih pa sploh ne ve, da so prenašalci. V Sloveniji živi približno 6500 ljudi s hepatitisom C, a se jih tega zaveda samo polovico. Preprosto testiranje nam lahko reši življenje. Opravimo ga lahko anonimno in brezplačno na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Kako preprečiti okužbe in proti kateremu hepatitisu se lahko cepite, najdete v Nedeljskih novicah.   

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije