DUTB

Nova kadrovska menjava na vrhu slabe banke

Na razpis za mesto glavnega izvršnega direktorja prispelo 24 prijav.
Fotografija: Družba za upravljanje terjatev bank. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Družba za upravljanje terjatev bank. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev banke (DUTB), t. i. slabe banke, so odpoklicali dosedanjega izvršnega direktorja Jožeta Jaklina. Njegove naloge bo začasno prevzel Matej Pirc, vršilec dolžnosti glavnega izvršnega direktorja DUTB, ki bo do imenovanja novega izvršnega vodstva odgovoren tudi za dosedanje Jaklinove zadolžitve na področju upravljanja sredstev in korporativnih zadev. Predajo poslov bosta izvedla do konca tedna, so sporočili iz DUTB.

Jaklin se je tako pridružil Andreju Prebilu, ki je s položaja odstopil konec marca, že decembra lani pa je DUTB zapustil dotedanji glavni izvršni direktor Imre Balogh. O tem, da je Jaklin tik pred odhodom iz vodstva DUTB, so mediji že nekaj časa pisali, gre pa za naslednjega v nizu korakov za kadrovsko prevetritev družbe. Konec marca je tako s položaja izvršnega direktorja odstopil Prebil, ki delo nadaljuje v gospodarstvu. Tudi njegove naloge začasno opravlja Pirc.

Prispelo 24 prijav

A Pirc ne bo dolgo edini izvršni direktor. Izborni postopek za novo izvršno vodstvo DUTB je v zaključni fazi, novi izvršni direktorji s stalnim mandatom pa bodo po informacijah STA imenovani predvidoma konec aprila ali kmalu po prvomajskih praznikih. Na konec januarja objavljeni mednarodni razpis je prišlo 24 prijav.

Mesto glavnega izvršnega direktorja, ki je vodilna operativna funkcija v DUTB, se je sprostilo že po odhodu Madžara Balogha sredi lanskega decembra. Ta je s položaja uradno odstopil iz osebnih razlogov, a že predhodno dogajanje v DUTB je nakazovalo, da Balogh ni več užival zaupanja spremenjenega upravnega odbora.

Na njegovo mesto so neizvršni direktorji DUTB konec januarja začasno imenovali nekdanjega prvega moža Slovenskega državnega holdinga in dotedanjega finančnega direktorja DUTB Pirca.

Turbulentno v DUTB

V DUTB je bilo že pred tem precej kadrovskih menjav. Vlada je iz upravnega odbora DUTB odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska, nato je v vlogi skupščine DUTB za neizvršnega direktorja imenovala še Marka Tišmo.

Vse te kadrovske spremembe so sledile objavi ugotovitev interne revizije v DUTB, da so bile pri prodaji zemljišča, na katerem tovarno v Logatcu gradi švicarski Lonstroff, storjene nepravilnosti in da niso bili spoštovani interni akti. Poleg omenjene zgodbe so mediji v zadnjih mesecih v povezavi z DUTB pisali o še nekaj domnevno spornih poslih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije