PRIREJANJE RAČUNOV?

Nova afera Pivčeve: plačali so ji prenočišče

Ministričina sinova res nista prespala v hotelu, ki ga je plačala občina?
Fotografija: Aleksandra Pivec v tem, da je občina plačala njeno prenočitev, ne vidi nič slabega. FOTO: zaslonska slika
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec v tem, da je občina plačala njeno prenočitev, ne vidi nič slabega. FOTO: zaslonska slika

Junija je kmetijska ministrica in predsednica Desusa Aleksandra Pivec v Izoli z županom Danilom Markočičem, ki je njen strankarski kolega, urejala projekt ribiškega muzeja, obisk pa podaljšala čez vikend. Prenočitev zanjo in njena sinova v hotelu Marina je plačala občina, poroča RTV Slovenija.

Izolska občina je v hotel predhodno poslala naročilo za dve sobi s pogledom na morje od 12. do 14. junija. Štiri dni pozneje je hotel občini izdal račun za plačilo 454 evrov, iz njega pa je jasno razvidno, da gre za hotelske storitve za Pivčevo in njena sinova, še poroča nacionalka, za katero je ministrica pojasnjevala, da je bil to v celoti službeni obisk. Dodala je, da ni nameravala ostali v Izoli, a da naj bi jo župan Markočič preprosil, da ostane zaradi ribiške problematike, o kateri naj bi se v soboto pogovarjala z ribiči. V tem, da je račun plačala občina, ne vidi ničesar spornega, sinova pa da sta na koncu spala pri prijateljih, čeprav je bilo sprva res mišljeno, da bosta prenočila v hotelu. V njuno nesojeno sobo naj bi se nastanila varnostnika.



Ministrica je tistega dne na družbenih omrežjih objavila fotografijo z morja, poleg pa zapisala, da je to čas za družino.

Po informacijah RTV Slovenija pa se je po izbruhu afere Vinakras v Izoli dogajala prava drama z računi, dobropisi, domnevnimi napakami s turistično takso, tako da je prvotni hotelski račun na koncu dobil novo podobo. Iz popravljenega računa naj bi izginili imeni ministričinih sinov, na njem pa ni imen varnostnikov oziroma sploh nobenega imena. Izginila naj bi tudi ena soba, ostala je samo tista za ministrico s podvojeno ceno, da se je vse ujemalo s ceno s prvega računa za dve sobi.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije