ODLOČITEV

Novi zaplet: glas prednosti za kandidata, a še enkrat bo treba voliti

Jeziček na tehtnici v Šmarjeških Toplicah se nagiba v prid Marjana Hribarja.
Fotografija: Ponovili bodo volitve na volišču v Beli Cerkvi. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ponovili bodo volitve na volišču v Beli Cerkvi. FOTO: Jože Suhadolnik

ŠMARJEŠKE TOPLICE – Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je danes priznala še en glas županskemu kandidatu Marjanu Hribarju, ki ima tako zdaj en glas prednosti pred Bernardko Krnc. Po obravnavi ugovorov je komisija poleg tega odločila, da bodo na volišču v Beli Cerkvi ponovili volitve, je po seji komisije povedal njen predsednik Fredi Bančov.

Ugovor je vložila tudi dosedanja županja Krnčeva, a ga je komisija zavrnila kot neutemeljenega.

Hribar in Krnčeva sta po prvotnih neuradnih izidih zbrala vsak po 1016 glasov, po novem pa jih ima Hribar 1017. Volilna komisija mu je namreč priznala glas z glasovnice, sprva zavržene kot neveljavne, kjer naj bi se volivka podpisala pod Hribarjevim imenom, ni pa obkrožila številke.


Hribar še razmišlja, Krnčeva zadovoljna

Drugi Hribarjev ugovor se je nanašal na domnevne nepravilnosti na volišču v Beli Cerkvi, kjer se je volilna komisija zdaj odločila za ponovitev volitev. Predvidoma bodo ponovljene volitve 16. decembra.

Hribar se je na današnjo odločitev volilne komisije za STA odzval z besedami, da mu je bila odvzeta zmaga na županskih volitvah in da bodo proti tej odločitvi poiskali vsa pravna sredstva na upravnem sodišču. Glede ponovitve volitev v Beli Cerkvi pa se bodo še odločali, kaj in kako naprej, je dodal.

Potem ko je Hribar danes dopoldne napovedal ovadbe članov volilnega odbora in volilne komisije, je zvečer za STA povedal, da bo o tem še razmislil.

Krnčeva pa je za STA povedala, da je z odločitvijo komisije zelo zadovoljna in meni, da je to edina prava pot naprej. Po besedah zastopnika Krnčeve Dušana Gorjanca se je njen ugovor nanašal na domnevne nepravilnosti pri oddaji glasov dveh opravilno nesposobnih volivcev na volišču v Šmarjeti. Tam naj bi namesto njiju volil nekdo drug, je dejal.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije