NEDOVOLJENO SNEMANJE

Novi šok iz koprske občine: našli napravi za prikrito snemanje

Objavljeno 13. januar 2019 14.10 | Posodobljeno 13. januar 2019 14.21 | Piše: STA, S. U.

Na koprski občini so še ne tri tedne po tem, ko je posle prevzel novi župan Aleš Bržan, iz omar začeli padati okostnjaki. 

FOTO: Jože Suhadolnik
KOPER – Uslužbenec koprske občine je v enem od predalov na občini našel kemični svinčnik in obesek za ključe, prirejena za prikrito snemanje. Na obeh napravah naj bi bili po neuradnih podatkih posnetki sodnih obravnav, je poročal Pop TV. Koprsko občino so v preteklih dneh že obiskali kriminalisti, so potrdili pri PU Koper, ni pa znano, koga preiskujejo.

Uslužbenec občine je napravi za prikrito snemanje v enem od predalov občine našel v četrtek. Kot je za oddajo 24ur potrdila Marina Jelen z Mestne občine Koper, obe omogočata zvočno in slikovno snemanje. »Ker bi bilo mogoče, da se na napravah nahajajo kakšni posnetki, smo to po uradni dolžnosti prijavili in predali policiji,« je povedala.

Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da so obiskali občino Koper. »Potrjujemo, da so kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Koper v preteklih dneh obiskali Mestno občino Koper, kjer so izvajali določene preiskovalne aktivnosti v zvezi s sumom storitve kaznivih dejanj. Glede na to, da gre za predkazenski postopek, vam več informacij ne moremo podati,« so sporočili.

Za zdaj tako še ni znano, katero kaznivo dejanje policisti preiskujejo, prav tako ni jasno, koga preiskujejo.

Slikovnega in zvočnega gradiva je veliko

Po neuradnih informacijah Pop TV je slikovnega in zvočnega gradiva veliko. Šlo naj bi za posnetke sodnih obravnav proti nekdanjemu koprskemu županu Borisu Popoviču. Tudi tistih, ki se jih sam ni udeležil. Na vprašanje, ali je vedel za obstoj naprav za prikrito snemanje oziroma ali je morda sam naročil njihov nakup in nato snemanje sodnih obravnav, na katerih ga ni bilo, je Popovič za Pop TV pisno odgovoril, da ne ve, za kaj gre. Kot je dodal, ne razume, zakaj bi nekdo snemal javne sodne obravnave glede na to, da se jih lahko udeleži kdor koli. Poleg tega ne ve, kdo naj bi to storil. Če je v zadevi kar koli spornega, bodo to ugotovili kriminalisti, je še zapisal Popovič.

Kot je v soboto še poročal Pop TV, sama posest takih predmetov ni sporna, je pa lahko sporna vsebina posnetkov. Teh na občini, kot je potrdila Jelenova, niso pregledovali. Sodne obravnave je sicer prepovedano snemati. Nedovoljeno snemanje opredeljuje kazenski zakonik.
Deli s prijatelji