TIPA TEREN

Nov pakt? Sestali so se Šarec, Cerar in Bratuškova

Objavljeno 13. junij 2018 17.17 | Posodobljeno 13. junij 2018 18.25 | Piše: STA, N. K.
Pogovarjali so se o morebitnem sodelovanju.
Marjan Šarec. FOTO: Roman Šipić, Delo
LJUBLJANA – Predsednik LMŠ Marjan Šarec se je danes na skupnem pogovoru srečal s predsednikom SMC Mirom Cerarjem in Alenko Bratušek. Pogovor je tekel v smeri morebitnega sodelovanja, so ob tem za STA pojasnili v LMŠ, kjer pa podrobnejše vsebine ne razkrivajo. Dodali so le, da vse strani pogovor ocenjujejo kot konstruktiven. »Vnovič se je potrdilo, da je prisoten interes za sodelovanje, zato bodo pogovore nadaljevali,« so po današnjem srečanju dejali v LMŠ.

Koalicija za prihodnost?

Šarec, ki se je z LMŠ na predčasnih državnozborskih volitvah uvrstil na drugo mesto, se je sicer s predsednikoma SMC in Stranke Alenke Bratušek po volitvah ločeno že srečal, obema strankama pa je poslal tudi vabilo k oblikovanju koalicije za prihodnost. Slednje je sicer poslal vsem novoizvoljenim parlamentarnim strankam, razen SDS. Srečal se je tudi s predsednikom SD Dejanom Židanom, prvakom Desusom Karlom Erjavcem in predsednikom NSi Matejem Toninom.

Nekateri mu sicer očitajo, da prehiteva, saj da mora priložnost za sestavo koalicije prvi dobiti Janez Janša kot predsednik na volitvah zmagovite stranke SDS. A Šarec je že odgovoril, da s tem nima težav, da zgolj preverja, ali stranke, ki so pred volitvami zavrnile sodelovanje s SDS, pri takem stališču še ostajajo.


 
Deli s prijatelji