KEBAB

Novi odpoklic mesa: lahko je na mizah v restavracijah

Objavljeno 10. februar 2019 19.17 | Posodobljeno 10. februar 2019 21.51 | Piše: Ma. M
Poljsko meso je lahko že na mizah v restavracijah, na trgovskih policah ali pri kupcih doma.
Fotografija je simbolična.  FOTO: Alexraths, Getty Images, Istockphoto
LJUBLJANA – Okuženo poljsko meso, ki so ga kupovali tudi slovenski mesni predelovalci, bi že lahko doseglo potrošnika. Tako je dejala prva inšpektorica uprave za varno hrano (UVHVVR) Andreja Bizjak za oddajo 24ur

Danes so namreč odredili dodaten odpoklic. Kot so zapisali na svoji spletni strani je bila: »UVHVVR je bila od nosilca dejavnosti Alebon, d. o. o., Letališka 29a, Ljubljana, obveščena, da jih je poljski proizvajalec kebaba obvestil o odpoklicu dodatnih proizvodov iz prometa. Ti so že bili distribuirani drugim nosilcem dejavnosti, zato je slovenski nosilec dejavnosti sprožil postopke odpoklica tudi za te proizvode.«

Podjetje tako odpoklicuje goveji kebab proizvajalca Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo z težo 5, 10, 15, 25 in 40 kilogramov ter izdelek Albi goveji istega proizvajalca s težo 10, 15 in 20 kilogramov. Vse količine imajo oznako lota 191219 in 211219. Odpoklicujejo tudi goveji kebab S1 istega proizvajalca s težo 10, 15 in 20 kilogramov. Navedene količine imajo oznako lota 211219 in 201219.

Spomnimo, uprava za varno hrano je po po mikrobioloških analizah pred dnevi sporočila, da je v dveh vzorcih kebaba, vzorčenih pri dveh slovenskih distributerjih, potrjena prisotnost  bakterije Salmonella spp ter higienskega indikatorja E.coli. V kebabu so odkrili tudi nedovoljena zdravila.
Deli s prijatelji