(Z)MEŠANO VREME

Noro! Zapade lahko do meter snega

Ponekod imajo ekstremne padavine, drugje so poletne temperature.
Fotografija: Snega pri nas še ni na vidiku, v zahodnih Alpah pa ga lahko pričakujejo obilno pošiljko. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Snega pri nas še ni na vidiku, v zahodnih Alpah pa ga lahko pričakujejo obilno pošiljko. FOTO: Getty Images/iStockphoto

LJUBLJANA – Trenutno nenavadno toplo vreme za sredino oktobra še zdaleč ni reklo zadnje besede, napoveduje portal Severe Weather Europe. Tudi v tednu pred nami bodo v vzhodni in osrednji Evropi popoldanske temperature lokalno dosegle skoraj 30 stopinj Celzija.
 
V Alpah v Franciji, Švici in Italiji se nadaljuje deževno vreme z ekstremnimi količinami padavin, ko naj bi do večera padlo 300 do 400 milimetrov dežja. Ponekod na zahodu Alp pričakujejo tudi nove snežne padavine, lokalno bi do torka zjutraj lahko zapadlo do 100 centimetrov snega. Medtem pa bo od Sredozemlja proti osrednji Evropi in Balkanu še vedno zelo toplo. Temperature bodo od 12 do 16 stopinj višje od običajnih temperatur za ta letni čas. Sredi tedna bo na območju Alp še posebej toplo, temperature bodo do 15 stopinj višje od povprečnih. Konec tedna bo toplo vreme nekoliko popustilo, poletne temperature pa bodo še vedno ponekod v Italiji, zlasti na Sardiniji, ter na Hrvaškem, v BiH in Srbiji.

Pri nas bo danes v zahodni in deloma osrednji Sloveniji še pretežno oblačno, v Posočju lahko pade kakšna kaplja dežja. Popoldne se bo jasnilo, temperature se bodo povzpele do 25 stopinj. Tudi v nadaljevanju tedna bo po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) prevladovalo sončno vreme. Zjutraj in dopoldne se bo po nižinah v notranjosti lahko zadrževala megla ali nizka oblačnost. Verjetnost padavin bo majhna, ob koncu meseca pa bi se lahko nekoliko povečala. Najvišje dnevne temperature bodo še okoli 20 stopinj.

Takšne temperature nas predvidoma čakajo v naslednjih dneh. FOTO: Arso
Takšne temperature nas predvidoma čakajo v naslednjih dneh. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije