BREZ ELEKTRIKE

Norišnica po Sloveniji, veter in strela povzročila požara

Odkrivalo je strehe, rušilo drevesa in drogove.
Fotografija: Po Sloveniji močno piha, podrta so številna drevesa, za sredo pa vremenoslovci napovedujejo še močnejše sunke (simbolična fotografija). FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Po Sloveniji močno piha, podrta so številna drevesa, za sredo pa vremenoslovci napovedujejo še močnejše sunke (simbolična fotografija). FOTO: Getty Images/istockphoto

Padavine in neurja, ki so jih nekje spremljala, so dopoldne povzročile nemalo težav. Marsikje so ostali brez električne energije, veter je podiral tudi drevesa in odkrival strehe, zaradi česar so imeli gasilci polne roke dela.
 
Preberite tudi:
Veter na avtocesto podrl drevesa, jutri bo še hujše (VIDEO)

Zaradi posledic neurja z močnimi sunki vetra je prišlo do poškodb elektrodistribucijskega omrežja na območju Elektra Maribor. Ob 9.45 je bilo zaradi tega brez oskrbe z električno energijo nekaj več kot 10.000 uporabnikov. Prizadeta so bila območja naslednjih razdelilno transformatorskih postaj: Ruše, Dobrava in Lenart, Ptuj Breg, Radenci, Murska Sobota, Ljutomer, Ormož, Podvelka, Rače, Slovenska Bistrica. Največ odjemalcev je bilo brez napajanja na področju Slovenskih goric, predvsem v okolici Ljutomera.

Do 12. ure so elektromonterske ekipe na terenu in sodelavci v podpornih procesih že zagotovili oskrbo več kot 7500 uporabnikom, so sporočili iz Elektra Maribor.

Težave v prometu

V občini Domžale je močan veter podrl drevo na lokalno cesto Študa–Ihan, v občini Grosuplje pa je odkril streho stanovanjskega objekta, ki so jo gasilci zasilno prekrili s ponjavo. Streho je odkrilo tudi na območju občin Hoče - Slivnica, Lenart, Fram in Slovenska Bistrica, kjer je tudi podiralo drevesa. Na štajerski avtocesti je bil med Framom in Slovensko Bistrico proti Ljubljani promet močno oviran zaradi podrtega drevesa.

V Ljubljani se je zaradi močnega vetra več dreves podrlo na ceste in objekte, meteorna voda pa je zalila več objektov.

Ob 10.03 je v naselju Babinci (občina Ljutomer) močan veter podrl tri drevesa, ki so padla čez cesto.

Eno osebo odpeljali v zdravstveni dom

Ob 11.42 je strela udarila v daljnovod pri naselju Grahovo v občini Cerknica. Daljnovod se je ob udarcu strele pretrgal in padel na kombinirano vozilo, pri čemer je vozilo zagorelo. Pristojna služba elektropodjetja je izklopila elektriko, gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka in pogasili goreče vozilo. Ena oseba je bila preventivno prepeljana v ZD Cerknica na pregled.

Malo po poldnevu so gasilci GB Ljubljana posredovali na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Drevo ob Malem Grabnu se je podrlo na dvorišče stanovanjske hiše, kjer se je naslonilo na parkirano osebno vozilo, skuter in več koles ter ograjo. Poškodovana sta dvoriščna ograja in skuter. Drevesa, ki leži na pešpoti ob potoku, gasilci niso razžagali, ker obstaja možnost, da bi voda odnesla deblo, zato je policija zaprla in zavarovala pešpot s trakom. Za drevo bo poskrbela odgovorna služba.

Na Tovarniški ulici v Krškem je okoli 13. ure veter podrl prometno signalizacijo.

Na Gibina (občina Razkrižje) je močan veter podrl električne drogove, ki so pri tem zanetili požar na drevesu. Gasilci PGD Razkrižje in Ljutomer so požar omejili ter počakali dežurnega delavca Elektro Maribor, ta pa je odklopil elektriko.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije