VREME

Noč lahko prinese težave

Objavljeno 18. marec 2018 18.29 | Posodobljeno 18. marec 2018 20.12 | Piše: T. V.

Prihaja sneg, morje bo poplavljalo.

FOTO: Shutterstock
LJUBLJANA – Po podatkih Urada za meteorologijo in hidrologijo Agencije za okolje (Arso) se bo pretok Krke danes zvečer v Podbočju ustalil pri okoli 285 kubičnih metrih na sekundo. Danes bo gladina morja ob slovenski obali povišana v večernih urah med 21. in 23. uro. Pri tem lahko morje najnižje odseke obale poplavi v višini do 10 centimetrov.


Ponoči se bodo padavine od juga spet razširile nad večji del Slovenije. V notranjosti države bo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Burja se bo nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od –5 do –1, na Goriškem in ob morju malo nad 0 stopinj Celzija.

Koliko snega bo zapadlo po Sloveniji si lahko ogledate v grafiki, ki so jo pripravili na spletni strani neurje.si.

Krka bo počasi upadala

Poplavljene površine se bodo ponoči pričele postopno zmanjševati, Krka pa se bo na območjih vsakoletnih poplav razlivala še predvidoma do torka popoldne. Počasi se zmanjšuje tudi obseg razlivanja Ljubljanice na Ljubljanskem barju. Hitrost upadanja Ljubljanice se bo v ponedeljek nekoliko povečala.

V ponedeljek bo oblačno. Ponekod v notranjosti bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj.
Deli s prijatelji