PETICIJA

Nič več privezovanja psov? Ministrica razmišlja

Več kot 12 tisoč zbranih podpisov. 
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images

LJUBLJANA – Veljavna zakonodaja na področju zaščite živali določa pogoje priveza in omejitve pri privezovanju, in sicer če je pes privezan, mora biti dolžina priveza enaka najmanj trikratni dolžini psa, vendar ne krajša od treh metrov. Pes prav tako ne sme biti privezan z zatezno, bodečo ali s pretesno ovratnico – teža priveza ne sme presegati 1/12 teže psa.

Društvo za zaščito živali AniMA pa se zavzema za spremembo te zakonodaje, zato so zbrali prek 12 tisoč podpisov peticije proti privezovanju psov. Te so predali ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandri Pivec.

Kot so zapisali na ministrstvu, se je ministrica ob prejemu peticije zahvalila za trud in aktivnost na tem področju. Ob tem je povedala, da ministrstvo že proučuje možnosti za ureditev tega področja. »Verige niso edini problem, soočamo se tudi z neodgovornim ravnanjem lastnikov, zato je treba k rešitvi problema pristopiti celovito in proučiti vse možnosti.«

Ministrica je ob tem še dejala, da potekajo aktivnosti za izvedbo širše kampanje ozaveščanja za odgovorno ravnanje s hišnimi ljubljenčki, odgovorno lastništvo.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije