OBILNO DEŽEVJE

Nič dobrega nas ne čaka. To napovedujejo vremenoslovci

Kar tri dni bo lilo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: PGD Slovenske Konjice
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: PGD Slovenske Konjice

LJUBLJANA – Po daljšem obdobju suhega vremena se bo vremenska situacija ob koncu tega tedna spremenila, pravijo vremenoslovci. »Dež bo v hribovitih zahodnih krajih začel padati v petek, močnejše padavine pa pričakujemo predvsem v soboto, nedeljo in ponedeljek. Težišče padavin bo sprva na zahodu, potem pa tudi na jugu in v osrednji Sloveniji,« napovedujejo pri Agencije RS za okolje (Arso). 



Glede na barve, ki jih uporabljajo za oznanjanje stopnje nevarnosti, se zdi, da bo najhuje v nedeljo, ko bo rumeno opozorilno barvo za zahodni del države – ta velja za soboto tako rekoč za celotno državo – zamenjala oranžna.


Na spletni strani agencije za okolje spremlja oranžno opozorilo tako pojasnilo: »Vodotoki lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav. Verjetne so motnje v prometu in pri oskrbi z električno energijo in s pitno vodo. Mogoči so zemeljski plazovi.« Svetujejo tudi, da se iz nižjih prostorov in kleti umaknejo hrana, premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti. »Izklopite elektriko, plin in vodovod. Ne poskušajte prečkati vodnega toka. Bodite previdni pri uživanju hrane in vode. Spremljajte trend vodostaja in meteorološka ter hidrološka obvestila in opozorila ter informacije, ki jih posredujejo pristojne službe in organi.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije