BUREN VEČER

Neurja zajela Slovenijo: klestila debela toča, podrlo tudi semafor (FOTO in VIDEO)

Večji del države so znova zajele nevhite.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Petra Juvančič
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Petra Juvančič

Po sončnem in vročem dopoldnevu je ponedeljkov večer prinesel nove nevihte in neurja. Pri Agenciji RS za okolje in prostor (Arso) so čez dan napovedali veliko verjetnost toče po večjem delu države. Žal so se napovedi uresničile, nalivi s točo in močan veter so zajeli dele Slovenije.

V zaledju obale je popoldne že nastala zelo močna stacionarna nevihta z debelo točo, poroča neurje.si. Po besedah bralca Ludvika je tudi območje Goričkega v občini Moravske Toplice zajelo neurje s točo. Padala je 20 minut in uničila večino pridelka. Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih vetrolomih na območju Sevnice in Šentruperta. Bralka Teja z Vrhnike poroča o nevihti, ki jo je spremljal močan veter, kratek čas pa je tam padala tudi toča.






Na omenjenem portalu so še zapisali, da bodo popoldne in zvečer ponekod po Sloveniji nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. »Teh bo v večernih urah največ predvidoma v severovzhodni Sloveniji, vendar bodo možne tudi drugod po državi. Zaradi velike zaloge razpoložljive potencialne konvektivne energije lahko lokalno nastanejo tudi močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi in točo. Toča je lahko danes v popoldanskih in zgodnjih večernih urah lokalno tudi debelejša. Pomikanje neviht bo po večini, zaradi šibkih višinskih vetrov, razmeroma počasno.«



Takšno vreme bi se lahko nadaljevalo tudi v noči na torek in v torkovem dopoldnevu.

Spremljajte v živo, kje lahko pada toča. 
 
 

​Kako je pri vas? Sporočite nam, dodajte fotografijo.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije