ANKETA

Ne Janša ne Šarec. Vlado naj sestavi ...

Morebitnim ponovnim predčasnim volitvam večina vprašanih ni naklonjena.
Fotografija: FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Predsednik SDS Janez Janša po izidih ankete, ki jo je za Pop TV opravila agencija Mediana, kot morebitni mandatarski kandidat uživa nekoliko večjo podporo od predsednika LMŠ Marjana Šarca. A največ vprašanih bi najraje videlo, da bi vlado vodil nekdo tretji. Morebitnim ponovnim predčasnim volitvam večina vprašanih ni naklonjena.

Po izidih ankete bi tretjina anketiranih najraje videla, da bi vlado sestavil in vodil nekdo tretji. Nekaj manj, 28,7 odstotka, bi jih to zaupalo predsedniku SDS Janezu Janši, za spoznanje manj, 27,6 odstotka, pa predsedniku LMŠ Marjanu Šarcu.

Neopredeljenih je bilo 9,5 odstotka vprašanih.

Morebitnim ponovnim predčasnim volitvam večina vprašanih ni naklonjena. Tako jih je na vprašanje, ali so za predčasne volitve, 59,2 odstotka odgovorilo odklonilno, 30 odstotkov pa pritrdilno. Neopredeljena je bila desetina (10,7 odstotka) anketiranih.

Ponovne predčasne volitve bi si želelo največ podpornikov Desusa (43,8 odstotka), NSi (38,5 odstotka) in SDS (37,9 odstotka). Sledijo še SNS (31,3 odstotka), Levica (30,4 odstotka), Stranka Alenke Bratušek (28,1 odstotka), Lista Marjana Šarca (25 odstotkov), SD (18,5 odstotka) in SMC (15,6 odstotka), je še pokazala anketa.

Mediana je anketo opravila na vzorcu 700 državljanov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije