JE DELAL REKLAMO?

Ne boste verjeli, zakaj ga je prekinil Janšev poslanec (VIDEO)

Nekdanji poslanec se je odzval hladnokrvno in si natočil kozarec pijače.
Fotografija: Žan Mahnič. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Žan Mahnič. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Pred parlamentarno preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v zadevi Kangler, ki ji predseduje poslanec SDS Žan Mahnič, je pred dnevi pričal nekdanji mariborski poslanec LDS Rudolf Moge. Ta je, kot že v nekaterih sodnih postopkih, vzel v bran nekdanjega poslanskega kolega, s katerim sta bila nekoč člana komisije državnega zbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Franca Kanglerja.

Kot je dejal, so ga marsikdaj spraševali, zakaj tako zagovarja Kanglerja. »Ne zagovarjam ga, pač pa zagovarjam človeka, ki ima svetlo in temno plat, kot jo imamo vsi v svojem življenju. Jaz ga poznam kot poslanca in moram reči, da je delal dobro, bil je produktiven in je imel dobre ideje. Poznam ga pa tudi kot župana, ko se je začelo nad njega vse zgrinjati,« je med drugim dejal Moge.

Rudolf Moge med pričanjem. FOTO: posnetek zaslona
Rudolf Moge med pričanjem. FOTO: posnetek zaslona

Med njegovim pričanjem pa je neko gospo, verjetno zaposleno v državnem zboru, zmotila neka podrobnost. Mogeta je v nekem trenutku prekinil Mahnič, in to z razlogom, ki se marsikomu zdi milo rečeno bizaren. »Gospod Moge, še dodaten dokaz, da boste videli, v kako čudni državi živimo. Gospa je prišla opozorit, da smo v neposrednem prenosu in da je baje hud problem, ker imate na mizi Coca-Colo, ker s tem oglašujete Coca-Colo,« je pojasnil Mahnič.

»Ne, ne, to je moja pijača,« je pojasnil Moge in začel odpirati plastenko ter pijačo natočil v kozarec, plastenko pa nato dal pod mizo. Pojasnil je, da si je pijačo prinesel sam, da ne bi povzročal stroškov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije