JAVNA DRAŽBA

Ne boste verjeli, kdo je kupil Kordeževo hišo

Kupec je za polovico nepremičnine odštel toliko, kot je znašala izklicna cena na drugi dražbi.
Fotografija: Bine Kordež. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Bine Kordež. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LANCOVO – Druga javna dražba, na kateri so ponudili polovico hiše, katere nekoč je bil lastnik Bine Kordež, zdaj pa njegova hči Špela, je uspela. Po neuspešni prvi dražbi, na kateri je bila polovica hiše javnosti ponujena za okoli 65 tisočakov, so jo na drugi ponudili s praktično polovičnim popustom. Upnik, Merkur (tega je Kordež nekoč vodil), ki terja več kot devet milijonov evrov, pa se bo moral zadovoljiti z vsoto, ki mu bo pripadla s tega naslova.


To razkriva sodišče


»Glede vaših vprašanj vam sporočamo, da so bile vplačane štiri varščine in prav toliko je bilo tudi dražiteljev. Kupec je bila kot predkupna upravičenka Špela Kordež. Nepremičnina je bila prodana za ceno 37.838,50 evra,« so nam odgovorili z Okrajnega sodišča v Radovljici. To pomeni, da je bila prodana po izklicni ceni (nobeden od prisotnih dražiteljev cene ni zviševal).

Nepremičnino je pred leti na hčer prenesel Bine Kordež z darilno pogodbo, ki so jo skušali izpodbijati. Na koncu je Kordeževa dovolila vpis hipoteke v korist Merkurja, sledile pa so dražbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije