SPROSTITEV UKREPOV

Naval na Hrvaško: čaka se več ur, številni bodo prenočili na meji (FOTO)

Cestne kamere razkrivajo, da na mejnih prehodih že nastajajo kolone.
Fotografija: Gneča na mejnem prehodu Obrežje. FOTO: Hak, spletna kamera
Odpri galerijo
Gneča na mejnem prehodu Obrežje. FOTO: Hak, spletna kamera

Potem ko so v Zagrebu v soboto napovedali, da bodo omogočili vstop v državo državljanom EU zaradi poslovnih zadev ali drugih gospodarskih interesov pa tudi zaradi nujnih osebnih obveznosti, je hrvaški zavod v soboto pozno zvečer objavil natančna navodila. Iz njih je razvidno, da lahko slovenski državljani, ki imajo na Hrvaškem nepremičnino ali plovilo, svobodno prečkajo mejo.  

Mejni prehod Jelšane. FOTO: Hak, spletna kamera
Mejni prehod Jelšane. FOTO: Hak, spletna kamera


Več kot 110 tisoč Slovencev ima na Hrvaškem nepremičnino ali plovilo in očitno bodo ta vikend mnogi preverili stanje svoje lastnine. Če sklepamo po gneči na mejnih prehodih z našo južno sosedo, lahko trdimo, da bo ta konec tedna prometno zelo pester. 
 

Preberite tudi:
Potujete na Hrvaško? Takšna so njihova pravila
Izkušnja Slovenca, ki je po sprostitvi ukrepov odšel na otok Krk



»Na slovenski strani nihče nič ne vpraša ob izstopu, za vstop pa postopek traja približno deset minut. Potrebuješ dokazilo o lastništvu, policaju moraš odgovoriti na nekaj vprašanj in on vse zapiše, številko mobilnega telefona, pregleda dokazilo o lastništvu, kdo drug je še v avtu ... Deset minut in greš,« je za Index.hr povedal Andrej iz Ljubljane.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane in Obrežje. Gneča se je na prehodu z dopoldneva na popoldne še povečala, kar se kaže tudi v čakalni dobi. Na mejnem prehodu Sečovlje se za izstop iz države čaka do štiri ure in pol, na Dragonji pa do tri ure. Pol ure manj se čaka na Sočergi, med uro do dve na Jelšanah, okoli uro na Petrini in v Slovenski vasi, na Gruškovju pa okoli pol ure.

Na Obrežju osebna vozila čakajo eno uro, tovorna pa kar pet ur. Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje je zastoj tovornih vozil proti Hrvaški dolg devet kilometrov. Vozila so na odstavnem pasu.

Ob 22. uri zvečer gneča ni bila nič manjša. Med uro in dve je čakalna doba na Jelšanah in Petrini, tri ure na Sečovljah, Štiri na Sočergi, na Dragonji pa kar pet ur.

Večina Slovencev že vse od razglasitve epidemije ni prečkala meje, zato je ta konec tedna pričakovati povečan prehod.

Mejni prehod Jelšane. FOTO: Hak, spletna kamera
Mejni prehod Jelšane. FOTO: Hak, spletna kamera


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije