DO 45 STOPINJ?

Napovedujejo nam peklensko vročino

Evropo bo zajel vročinski val.
Fotografija: Po nekaterih napovedih bi se lahko v naši bližnji okolici živo srebro približalo 40 stopinjam Celzija, ponekod v južni Evropi pa celo 45. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Po nekaterih napovedih bi se lahko v naši bližnji okolici živo srebro približalo 40 stopinjam Celzija, ponekod v južni Evropi pa celo 45. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Naslednji teden prihaja nov vročinski val, v južni Evropi bi se lahko temperature povzpele do 45 stopinj Celzija, so napovedali na nemškem vremenskem portalu Wetternet. Visoke temperature, med 35 in 38 stopinjami Celzija, za osrednjo in zahodno Evropo napoveduje tudi portal Severe Weather Europe, ki poroča, da večina modelov napoveduje vročinski val. Portal AccuWeather za Slovenijo napoveduje nekoliko nižje temperature, naslednji petek naj bi bilo okoli 35 stopinj Celzija, ponekod še kakšna stopinja več.



Napoved AccuWeather za Novo mesto, kjer naj bi bilo predvsem naslednji petek zelo vroče:
Napoved za Novo mesto. FOTO: AccuWeather
Napoved za Novo mesto. FOTO: AccuWeather


Agencija za okolje (Arso) nam za naslednje dni obljublja nekoliko bolj znosne temperature:
Napoved za Slovenijo za naslednje dni. FOTO: Arso
Napoved za Slovenijo za naslednje dni. FOTO: Arso


Danes popoldne bo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti bodo nastajale plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer. Predvsem na vzhodu bo mogoča tudi kakšna močnejša nevihta. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 30 stopinj Celzija.

V četrtek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne se lahko pojavijo posamezne nevihte. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do 20, najvišje dnevne od 27 do 31 stopinj Celzija. V petek bo delno sončno, popoldne bodo nastajale nevihte.

Arso napoveduje, da bo v soboto na vreme pri nas vplival šibek ciklon nad severno Italijo. V višinah bodo prevladovali šibki vetrovi zahodnih smeri, v spodnjih plasteh ozračja pa ob šibkem vzhodniku dotekal nekoliko bolj vlažen zrak. V soboto pričakujejo spremenljivo vreme s plohami in z nevihtami ter s temperaturami med 25 in 30 stopinjami Celzija.

Od nedelje dalje pa se bo nad Alpami in Balkanom zadrževalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal vse toplejši zrak. Kaže na več sončnega vremena in manjšo verjetnost padavin. Postopno bo bolj vroče, napovedujejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije