SUPERNOVA RUDNIK

Napovedujejo 60 novih trgovin in 800 delovnih mest

Na Rudniku v Ljubljani bodo poleg širitve trgovinskega centra zgradili še parkirno hišo.
Fotografija: Supernovo na Rudniku so odprli leta 2008. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Supernovo na Rudniku so odprli leta 2008. FOTO: Roman Šipić/Delo

V Ljubljani se bo začela gradnja novega dela Supernove Rudnik, v sodelovanju z E. Leclercom pa se bo začela tudi gradnja skupne parkirne hiše. Z naložbo, vredno preko 70 milijonov evrov, bodo zgradili dodatnih 20.000 kvadratnih metrov površin, odprtje razširjenega centra pa bo predvidoma prineslo 800 novih zaposlitev. Dokončno odprtje razširjenega dela Supernove je predvideno za pomlad 2022.

Novozgrajeni del nakupovalnega središča bo v celoti združen z obstoječim centrom, skupna prodajna površina pa bo znašala 50.000 kvadratnih metrov, celoten kompleks bo svojim obiskovalcem ponujal 2.500 parkirnih mest. V novem delu bo dodatnih 60 trgovin, ki se bodo razprostirale v dveh nadstropjih. Po končani adaptaciji bo Supernova Ljubljana Rudnik imela 130 trgovin.

V nakupovalnem središču bo po širitvi tudi kino s sedmimi dvoranami, otroci bodo lahko uživali na sodobnem igrišču ter jump parku, za ljubitelje dobre hrane pa bo na voljo gastro kotiček, ki se bo raztezal na 2.000 kvadratnih metrih.

V času del bosta Supernova Ljubljana Rudnik in E. Leclerc delovala nemoteno in bosta odprta za stranke. Nova garaža oziroma tako imenovana Park hiša, ki se bo nahajala na delu obstoječega parkirišča med Supernovo in E. Leclercom, bo imela neposreden dostop do obeh centrov. Raztezala se bo na štirih nadstropjih in bo imela 1.800 parkirnih mest. Garaža bo polodprtega tipa in bo imela tako imenovano zeleno fasado. Pokrita bo z zelenimi površinami v obliki navpičnih vrtov, ki bodo zagotavljali naravno senco in prijetno okolje za vse obiskovalce.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije