TEORIJE ZAROTE

Naključje? Svetnica SDS družinsko povezana z ugrabljenim Miroslavom

Vse glasnejše so špekulacije o zrežirani ugrabitvi.
Fotografija: Moravca so strpali v avto in ga odpeljali. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Moravca so strpali v avto in ga odpeljali. FOTO: Marko Feist

ČRNOMELJ – V Sloveniji še vedno odmeva drama, ki se je pripetila Miroslavu Moravcu, ko so ga prejšnji teden ugrabili štirje nezakoniti migranti. V javnosti so se pojavile številne špekulacije, češ da je bila ugrabitev zrežirana in da zgodba, ki jo je širni Sloveniji do potankosti opisal 79-letni Miroslav, ni verjetna, nekatere politične stranke pa naj bi jo izkoriščale v svoji predvolilni kampanji.

Na twitterju se je pojavila informacija, da je svetnica SDS v Črnomlju sorodstveno povezana z ugrabljenim Miroslavom. Slovenski bloger Roni Kordiš (Had) je zapisal naslednje: »Svetnica SDS v Črnomlju in soorganizatorka protesta, kjer se je zbralo 200 ljudi je po naključju sorodnica ugrabljenega gospoda?« Vprašanje je naslovil na Bernardo Kump, ki pa mu je nemudoma odgovorila: »Z ugrabljenim nisem v krvnem sorodstvu, gospod je stari oče partnerja moje hčere. In?« Ob tem je poudarila tudi, da se protesta v Beli krajini ni udeležilo 200 ljudi, temveč »veliko več«.


Miroslav je ogorčen

Ugrabljeni Miroslav se shoda ni udeležil. Njegovo pismo so zbranim prebrali, v njem pa je zapisal, da ga žalosti, ker se na spletnem omrežju pojavljajo besedila, ki so ga globoko prizadela, češ da je sam sebe ugrabil oziroma zrežiral ugrabitev, piše današnje Delo. Kot je povedal za časnik, »so lažne obtožbe kaznivo dejanje«. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije