POROKA

Najprej z rižem, potem še s snegom

Pod Poncami je zasulo skakalnega trenerja Jureta in njegovo srčno izbranko Simono.
Fotografija: Poročno fotografijo sta morala posneti tudi pod Poncami.
FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
Poročno fotografijo sta morala posneti tudi pod Poncami. FOTO: Boštjan Fon

Kljub peklenski vročini v nordijskem centru v Planici potekajo treningi teka na smučeh – na snegu. In tjakaj, prav na belo podlago, je Jure Krajnc, predsednik lani ustanovljenega smučarskoskakalnega kluba Fužinar, popeljal Simono Brumec, tajnico kluba in svojo dolgoletno partnerico. Teden dni prej sta na Koroškem dahnila usodni da in bila posuta z rižem, kot se spodobi. V Planici pa sta bila posuta z nekaj lopatami snega, za kar so poskrbeli njuni kolegi planičarji.
Lani jo je zaročil pod Ciprnikom. FOTO: Osebni Arhiv
Lani jo je zaročil pod Ciprnikom. FOTO: Osebni Arhiv

»Jure me je lani na izletu, pod Ciprnikom, kjer je najlepši razgled na Planico, zasnubil in mi izpolnil dolgoletno željo,« je dejala Simona, ki v Planici opravlja delo ob prireditvah v sodniškem stolpu, Jure, čigar priimek zdaj nosi, pa je dolgoletni član moštva teptačev, ki pripravljajo doskočišče.
Doma je padal riž. FOTO: Boštjan Fon
Doma je padal riž. FOTO: Boštjan Fon

»Ker imava res lepe fotografije s poroke, sva se odločila, da zadnje posnameva v Planici, ki je za naju edinstven košček sveta,« je razložila nevesta, ki je za to priložnost znova oblekla poročno obleko, seveda niso manjkali frizura, make up in čisto pravi poročni šopek. »Ta ni pravi, tistega, ki sem imela na poroki, sem seveda vrgla med bodoče neveste. So mi pa za priložnost obiska Planice v cvetličarni naredili kopijo originalnega šopka,« je dejala gospa Krajnc. Tudi Jure se je moral hočeš nočeš spet preleviti v ženina. »V Planici ni nikoli težko,« je pribil, ko se je tlačil v poročni gvant.


Prevaljčana delujeta v klubu, ki je že v prvih mesecih obstoja k vadbi pritegnil več kot deset mladih skakalcev. »Naš cilj je, da bi v Mežiško dolino spet pripeljali smučarske skoke, tako kot je to bilo že nekoč, preden je nekdanji skakalni klub, čigar ime nosi tudi sedanji, prenehal delovati,« je povedal Krajnc, ki je v klubu tudi trener. S pomočjo Smučarske zveze Slovenije se trudijo, da bi čim prej zrasle nove skakalnice, ki so jih pred četrt stoletja kar podrli.


»Imamo podporo zveze, kar si štejemo v čast, hkrati pa je to za nas obveza, da se dokažemo,« je poudaril Jure, ki se je smelega projekta lotil z Aljošo Krivogradom, Dejanom Sušnikom ter Andrejem Pajenkom, vsi so bili člani nekdanjega skakalnega kluba Fužinar z Raven na Koroškem. Klubski rekord zdaj v rokah drži njihov član iz Libelič Luka Gostenčnik, ki je konec letošnje sezone v Planici dosegel sedem metrov.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije