Najprej skoraj spomladansko, naslednji teden preobrat

Nad večjim delom Evrope bodo polarne temperature.
Fotografija: Naužijte se sončnih žarkov, kmalu jih bo veliko manj. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Naužijte se sončnih žarkov, kmalu jih bo veliko manj. FOTO: Jure Eržen, Delo

Zadnji januarski dan nas bos razvajal še s kar nekaj sončnimi žarki, s februarjem pa prihaja preobrat. Nad Slovenijo bo precej bolj oblačno, temperature pa se bodo v drugi polovici naslednjega tedna spustile.

Zadnji januarski dan bo na jugovzhodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo po neprevetrenih dolinah severne Slovenije malo pod 0, drugod od 1 do 6, najvišje dnevne od 8 do 13, v jugovzhodnih krajih do spomladanskih 15 stopinj Celzija.

Februar prinaša preobrat

Konec tega tedna in v začetku naslednjega bo nekaj padavin, a pošiljke snega, sodeč po napovedih, ni pričakovati. FOTO: Jure Eržen, Delo
Konec tega tedna in v začetku naslednjega bo nekaj padavin, a pošiljke snega, sodeč po napovedih, ni pričakovati. FOTO: Jure Eržen, Delo
Februarja vremenoslovci portala Severe Weather Europe napovedujejo prihod polarnega mraza po večjem delu kontinenta, mraz naj bi se prikradel tudi v Slovenijo.

Prvi februarski dan pa bo nekaterim delom Slovenije prinesel padavine. V soboto in nedeljo bo v zahodnih in osrednjih krajih oblačno, ponekod na Primorskem, Notranjskem in Kočevskem bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodu bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo še pihal zahodni do jugozahodni veter.

Prešla nas bo hladna fronta

V ponedeljek bo v višinah pihal močan severozahodnik, v torek pa jugozahodnik. Hladna fronta bo naše kraje predvidoma prešla s torka na sredo. Za njo se bo od zahoda nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka, k nam bo dotekal občutno hladnejši in postopno bolj suh zrak.

V torek bomo še pod vplivom jugozahodnih vetrov. Nad zahodno polovico Slovenije bo prevladovalo oblačno vreme, tam bo občasno lahko rosilo ali rahlo deževalo. Na vzhodu bo suho z nekaj sonca. Vetrovno in toplo bo. Zvečer ali v noči na sredo nas bo prešla hladna fronta s padavinami, ohladilo se bo. V nadaljevanju tedna bo suho in občutno hladneje, še napovedujejo pri Arsu. V severozahodni Sloveniji se bodo jutranje temperature približale –10 stopinjam Celzija.

Temperature se bodo proti koncu naslednjega tedna precej znižale. FOTO: Arso
Temperature se bodo proti koncu naslednjega tedna precej znižale. FOTO: Arso

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije