HLADNO BO

Nad Slovenijo prihajajo nevihte, nato se bo občutno ohladilo

Padavine bodo ponehale jutri dopoldne.
Fotografija: Pripravite dežnike. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Pripravite dežnike. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Lepega vremena je konec, a na srečo bo vremenska motnja kratkotrajna. Danes bo spremenljivo oblačno. Predvsem popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. V zahodni in delno osrednji Sloveniji bo zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija.
 
Ponoči bo spremenljivo do pretežno oblačno, krajevne padavine bodo pogostejše. Sprva bodo nastale tudi posamezne nevihte, ki bodo verjetnejše v severni in severovzhodni Sloveniji, na Primorskem pa bo do noči na sredo še suho. Zapihal bo severovzhodni veter, zjutraj na Primorskem zmerna burja. Jutri dopoldne bodo padavine ponehale, hladneje bo. Jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje (Arso).

Dopoldne bodo padavine povsod ponehale, najkasneje na jugozahodu. Oblačnost se bo trgala. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.
Temperature blizu 30 stopinj Celzija se poslavljajo. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Temperature blizu 30 stopinj Celzija se poslavljajo. FOTO: Getty Images, Istockphoto

V četrtek in petek bo precej jasno in sveže z vzhodnim vetrom, na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Od petka dalje bo precej jasno. Burja bo v soboto ponehala. Jutra bodo sveža in od sobote dalje ponekod meglena. Predvidoma bo najbolj sveže v petek, najhladnejše jutro pa lahko pričakujemo v soboto, ko bo lahko ponekod v izpostavljenih legah, zlasti v Gornjesavski dolini in na planotah Notranjske, slana, napovedujejo na spletnem portalu Neurje.si.
 
Jutranje temperature bodo od četrtka do nedelje v večjem delu Slovenije okrog 5 stopinj C, ponekod tudi manj. Čez dan bodo v notranjosti države okrog 17 ali 18 stopinj, na Primorskem pa malo nad 20 stopinj Celzija. Od nedelje dalje bodo najvišje dnevne temperature tudi v notranjosti Slovenije spet nad 20 stopinj Celzija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije