Na RTV potrdili: tri osebe so okužene s covidom 19

Pojasnili so, kako so ukrepali, ko so izvedeli, da se po njihovih hodnikih širi virus.
Fotografija: Okužbo so za zdaj potrdili pri treh osebah. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Okužbo so za zdaj potrdili pri treh osebah. FOTO: Voranc Vogel

»Pri treh osebah, zaposlenih na RTV Slovenija, je bila potrjena okužba s koronavirusom (covid 19), in sicer v Ljubljani,« so v odgovoru na naša vprašanja potrdili na nacionalni televiziji. 

Da se koronavirus širi na RTV, smo že poročali v današnji tiskani izdaji. Na Kolodvorski pa še dodatno pojasnjujejo, da so po potrditvi rezultatov v skladu z notranjim protokolom, ki sledi navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ob tem ustrezno ukrepali.

»Prostore, v katerih so osebe s potrjeno okužbo delale, smo takoj razkužili, v veljavi ostaja tudi ukrep, da prostore, v katerih se zadržuje več ljudi, redno razkužujemo. Ob tem smo uvedli tudi vse varnostne ukrepe, ki so že veljali v času epidemije, da bi preprečili možnost nadaljnje širitve. Zaradi tega so ostali doma tudi vsi tisti, ki so bili neposredno v stiku z okuženimi. Med drugim smo zaposlene ponovno spodbudili k zagotovitvi ustrezne razdalje med udeleženci, k delu od doma, k vzpostavitvi izmeničnega dela ekip itd., tako da verjamemo in si želimo, da bomo lahko ohranili predvideni program v neokrnjenem obsegu,« so še zapisali v odgovoru na vprašanje in dodali, da se tokrat širjenju okužbe z novim koronavirusom niso izognili, so pa ob tem ustrezno ukrepali. »Razmere ves čas spremljamo in zaposlene o tem sproti obveščamo ter prilagajamo ukrepe.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije