Na RTV potrdili novo okužbo

Kot kaže, se seznam okuženih na državni televiziji širi.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Delo, Tomi Lombar
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Delo, Tomi Lombar

Novi koronavirus se širi po po RTV Slovenija. Potem ko so minuli teden potrdili, da so okuženi trije njihovi zaposleni, so zdaj potrdili, da so okužbo potrdili še pri enem zaposlenem, ki ima delovno mesto v Ljubljani. »Okužba s koronavirusom (covid 19), je bila potrjena pri štirih osebah, zaposlenih na RTV Slovenija, in sicer v Ljubljani,« so zapisali v odgovoru.

»V skladu z notranjim protokolom, ki sledi navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), smo ob tem ustrezno ukrepali. Prostore, v katerih so osebe s potrjeno okužbo delale, smo takoj razkužili, v veljavi ostaja tudi ukrep, da prostore, v katerih se zadržuje več ljudi, redno razkužujemo. Ob tem smo uvedli tudi vse varnostne ukrepe, ki so že veljali v času epidemije, da bi preprečili možnost nadaljnje širitve.« Dodali so, da so zaradi vsega tega ostali doma tudi vsi tisti, ki so bili neposredno v stiku z okuženimi.

Med drugim so zaposlene ponovno spodbudili k zagotovitvi ustrezne razdalje med udeleženci, k delu od doma, kjer je to mogoče, k vzpostavitvi izmeničnega dela ekip itd., tako da verjamejo in si želimo, da bomo lahko ohranili predvideni program v neokrnjenem obsegu. »Razmere ves čas spremljamo in zaposlene o tem sproti obveščamo ter prilagajamo ukrepe.«


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije