ZAPIS, KI JE RAZBURIL SLOVENIJO

Na južno mejo prostovoljne gasilce, ker bodo delali zastonj?

Slovenec je prepričan, da bi že same uniforme odgnale nezakonite migrante.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel

GORNJA RADGONA – Po spletu kroži zapis Radgončana, ki je dvignil veliko prahu, še posebej med gasilci. Moški je namreč na facebooku predlagal, da bi – namesto vojske – na južno mejo poslali prostovoljne gasilce, češ da bi oni to nalogo tako in tako opravili brezplačno. Njegov zapis objavljamo v izvirniku:

»Pravijo, da imamo težavo z južno mejo? Če pošljemo na mejo vojsko, nas bo to stalo. Zakaj pa potem ne bi poslali prostovoljnih gasilcev? Njegov šef, g. Erjavec je povedal, da se begunci bojijo uniform. Gasilske so nekje enake policijskim. Torej gasilci bodo to zadevo opravili brezplačno, malo bodo pač tašče in žene trepetale, ampak saj to si nadvse želijo ti naši heroji, ki želijo, in bežijo in bežijo... v ogenj. Brezplačno

»Vi bi samo vodo črpali ali kako?«

Pod objavo se je usul plaz komentarjev, razburili pa so se predvsem gasilci. V enem izmed komentarjev je avtor objave prilil novo olje na ogenj: »Če pa prav gasilci zdaj vse, za vse, brezplačno, kdaj koli, brez opreme, brez vsega vse naredite? Pa dajte še to. Je dobro za državo in državljane.«

Zapis, ki je razburil gasilce. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Zapis, ki je razburil gasilce. FOTO: Facebook, posnetek zaslona

Eden od komentatorjev je Radgončana opomnil, da ravno v teh dneh gasilci pomagajo ljudem, ki so jih prizadela neurja. »Ja da pa hodi vse živo čez mejo in nas zdaj vsi sosedi hočejo zagradit pa nas ni prizadelo? Kaj vi bi samo vodo črpali ali kako? Država ima tudi drugačne težave, je treba povsod pomagat,« je še prepričan možakar.

Šarec obljubil večjo prisotnost policistov in vojakov na meji

Predsednik vlade Marjan Šarec si je sicer konec tedna ogledal razmere in napovedal, da bodo na mejo prišli tudi dodatni vojaki, policija pa je že oziroma bo nakupila dodatno tehnično opremo, kot so droni za nadzor meje ter tehnične ovire tam, kjer bo to potrebno. »Gre tudi za tihotapske družbe, pravzaprav za organizirani kriminal in ugotovili smo, da je treba še okrepiti policijsko prisotnost in pa seveda izvesti določene druge ukrepe. Policija je že oziroma bo nakupila dodatno tehnično opremo in panelno ograjo, tako da varovanje meje poteka v skladu s pričakovanji,« je med obiskom še dejal Šarec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije