VREMENSKO OPOZORILO

Pozor: možni močnejši nalivi in celo vodne trombe

Ponekod je možna tudi toča.
Fotografija: FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
FOTO: Pixabay

LJUBLJANA – Ob morju in v zaledju se pojavljajo krajevne nevihte, poroča neurje.si. Lokalno so možni močnejši nalivi in sodra, nad morjem pa obstaja možnost nastanka vodne trombe, saj so razmere za to ugodne.



V nedeljo se bo nadaljevalo spremenljivo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki bodo sprva koncentrirane na kraje zahodno od nas in nad morjem, popoldne pa se bodo na zahodu postopno okrepile in se zvečer s prehodom fronte, pomikale proti vzhodu. Vmes bodo nevihte, lahko tudi močnejše. Te bodo lokalno lahko spremljali silovitejši nalivi, močnejši nevihtni piš in sodra ali manjša toča. Lokalno lahko močneje narastejo in poplavijo hudourniški vodotoki. Predvsem v jugozahodni Sloveniji lahko ob prihodu fronte močnejši nevihtni piš zahodne smeri podira drevesa.

Nad hrvaško Istro in Kvarnerjem ter nad morjem severnega Jadrana bodo v nedeljo popoldne, zvečer in v noči na ponedeljek možna krajevna neurja z močnim vetrom, silovitimi nalivi in točo. Pred tem je ob obali Istre in Kvarnerja danes čez dan in v noči na nedeljo še možen razvoj vodnih tromb.

Po podatkih Agencije za okolje(ARSO) je ponekod po državi tudi nevarnost toče.
Nevarnost toče. FOTO: Arso
Nevarnost toče. FOTO: Arso


Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami, padavine bodo pogostejše v popoldanskem času. Burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije