SEJMI

Motoristične vragolije v knežjem mestu

Sejmišče Celjskega sejma bo med 9. in 12. majem gostilo bienalni trojček sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika in Moto boom.
Fotografija: Obsejemski program bo atraktiven.
Odpri galerijo
Obsejemski program bo atraktiven.

Maj bo v Celju zopet v znamenju motociklizma, avtomobilizma, avtoservisne dejavnosti, gospodarskih vozil in logistike.
Obsejemski program bo atraktiven.
Obsejemski program bo atraktiven.

Tamkajšnje sejmišče bo od četrtka, 9. maja, do nedelje, 12. maja gostilo tri sejme, Moto Boom, Avto in vzdrževanje in Gospodarska vozila in logistika. Obiskovalci sejemskega trojčka, ki bo odprt od 9. do 18. ure, se bodo lahko seznanili z več kot 300 domačimi in tujimi blagovnimi znamkami s področja avtomobilizma, motociklizma, prevozništva in logistike.
 

Namenjen stroki in širši javnosti


»Prepričana sem, da trojček sejmov, ki je v prvi vrsti namenjen stroki, mojstrom, poznavalcem, seveda pa tudi ljubiteljem dveh, treh, štirih koles, obiskovalcev ne bo pustil ravnodušne, saj so se razstavljavci potrudili, da na sejem vsaki dve leti pripeljejo zadnje novosti s teh področij, skupaj s partnerji pa smo poskrbeli za strokoven, poučen, letos pa tudi adrenalinsko obarvan spremljajoči program,« je na nedavni novinarski konferenci Celjskega sejma povedala vodja sejma Renata Košenina.
Na ogled bodo tudi gospodarska vozila. Fotografije: arhiv Celjski sejem
Na ogled bodo tudi gospodarska vozila. Fotografije: arhiv Celjski sejem

V sklopu 21. sejma Avto in vzdrževanje, ki ima najdaljšo tradicijo od omenjenih treh, bodo razstavili raznoliko opremo za avtomehanične, avtoličarske, avtokleparske delavnice, vulkanizerje, avtoelektroniko, avtomobilske rezervne dele, motorna in menjalniška olja, meroslovne rešitve, avtokozmetiko, ročno in specialno orodje, diagnostiko, kompresorje ter preostalo dodatno opremo.
 

Spoznajte poklice v panogi


Predstavila se bo tudi Sekcija avtoserviserjev pri OZS, ki je sodelovala že na vseh dosedanjih sejmih Avto in vzdrževanje. »Sekcija avtoserviserjev bo tudi letos razstavljala in predajala informacije z del avtoserviserjev, pripravljamo pa tudi več dogodkov,« pojasni Miran Andrejek, predsednik Sekcije avtoserviserjev pri OZS. Takšen bo Dan avtovlek, kjer bodo predstavili posebnosti njihovega posla, ki se razlikuje od prevoza blaga. Ob pomoči intervencijskih služb in ministrstev bodo pripravili praktični prikaz svojega dela.
Sodobni avtobusi
Sodobni avtobusi

Bodoči dijaki bodo lahko na razstavnem prostoru Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje spoznali poklice, kot so avtoserviser, avtokaroserist, avtoservisni tehnik in logistični tehnik. Predstavljene bodo sodobne tehnologije v mobilnosti, novosti v avtoservisni stroki in na področju trajnostne mobilnosti, osnovni procesi dobavne verige, vodenje prometa in varnosti v prometu ter izzivi, ki jih prinašajo električna vozila. Opisana bo tudi izobraževalna shema za področje logistike oz. prometa.
 

Logistika in gospodarska vozila


Enajsta ponovitev sejma Gospodarskih vozil in logistike bo postregla s sodobnim voznim parkom srednjih in težkih gospodarskih vozil, avtobusi, priklopniki in polpriklopniki, specialnimi in komunalnimi vozili, dvigali in dvižnimi platformami ter vsem, kar spada zraven, od pnevmatik in goriv do navigacijskih in telekomunikacijskih sistemov, ki ponujajo sodobne informacijske rešitve. Predstavljene bodo tudi logistične rešitve, storitve skladiščenja, avto logistika, carinske rešitve … Obiskovalci bodo lahko letos prvič sami preizkusili dostavnik MAN.


V sklopu sejma Gospodarska vozila in logistika bo v četrtek na sporedu strokovni posvet, na katerem bodo člani Sekcije za promet pri OZS in Združenja za promet pri GZS naslovili aktualno problematiko domačih cestnih prevoznikov, med katerimi velja izpostaviti pomanjkanje voznikov, dolgotrajne postopke za pridobitev delovnih dovoljenj zanje in dolge čakalne dobe na mejnih prehodih.

Govor bo tudi o strateškem pomenu cestnega prevozništva in logistike za gospodarstvo. Omenimo še, da bodo že 14. leto zapored izbrali slovensko gospodarsko vozilo leta. Zmagovalci v različnih kategorijah – letos prvič izbirajo električno gospodarsko vozilo – bodo razglašeni na slovesni prireditvi v četrtek.
 

Živahno obsejemsko dogajanje


Navdušenci nad motocikli bodo prišli na svoj račun na 13. sejmu Moto boom. Ogledali si bodo lahko različne motocikle, skuterje, štirikolesnike in našli vso motoristično opremo in vse drugo, kar spada k motociklizmu. Poskrbljeno bo za atraktiven obsejemski program. V atriju sejmišča bo potekal Quad Freestyle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si upa štirikolesnik prisiliti v salto nazaj. Da bo kri po žilah tekla še hitreje, se bo Alešu pridružil Italijan Fillippo Rossetto.

V okviru motociklističnega sejma bodo izbrali miss hostes sejma Moto Boom in najlepša predelana vozila na Custom showu. Udeležili se bomo lahko razstave starodobnih motociklov, željne zabave pa bodo Šoferske mačke izzvale na različna spretnostna tekmovanja v potiskanju gum. Tudi najmlajše čaka zabava, saj bodo lahko na minimotu poligonu preizkusili v vožnji motocikla. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije