VETROLOM

Močan veter po Sloveniji odkriva strehe in podira drevesa

Gasilci so imeli polne roke dela.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock Photo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock Photo

Po nekaterih delih države, predvsem na severovzhodu, je popoldne veter povzročal kar nekaj preglavic. Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih posredovanji zaradi vetroloma.

Malo pred 14. uro je zaradi vetra na cesto Spodnji Velovlek–Podvinci v občini Ptuj padlo drevo in oviralo promet. Gasilci PGD Podvinci so gs razžagali in odstranili s cestišča.

Pol ure kasneje je v naselju Koračice v občini Sveti Tomaž močan sunek vetra podrl drevesi na cesto. Gasilci PGD Koračice so ju razžagali, odstranili ter počistili cestišče.

Okoli 14.45 je na relaciji Ivanjkovci–Mihalovci v občini Ormož močan sunek vetra podrl dve drevesi na cesto. Gasilci PGD Ivanjkovci so ju razžagali, odstranili in počistili cestišče.

Podrto drevo popolnoma zaprlo cesto

Ob 16.18 se je v naselju Ostenk, občina Trbovlje, zaradi vetra na vodnike telefonske napeljave podrlo drevo in popolnoma zaprlo lokalno cesto. Posredovali so gasilci PGD Trbovlje, ki so ob prisotnosti dveh dežurnih delavcev Telekoma drevo podrli, razžagali, odstranili s cestišča in s tem omogočili promet. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Ob 16.34 je v naselju Straže, občina Lenart, veter odpihnil slemenjake s strehe stanovanjske hiše. Gasilci PGD Selce so jih pritrdili nazaj.

Ob 16.58 je v Markovcih močan veter poškodoval del pločevinaste strehe na cerkvi. Gasilci PGD Markovci so zavarovali kraj ter nudili pomoč delavcem krovskega podjetja pri sanaciji strehe.

Večji del Slovenije je obarvan rumeno, kar pomeni, da bodite pripravljeni. FOTO: Meteo.si
Večji del Slovenije je obarvan rumeno, kar pomeni, da bodite pripravljeni. FOTO: Meteo.si


Kakšno pa je stanje pri vas? Pošljite nam fotografije.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije