VREMENSKA

Močan veter kriv za težave po Sloveniji: padajo drevesa, panoji, poškodovana tudi šola

Odkrilo je tudi streho.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters


LJUBLJANA – Močan veter, ki je bil napovedan, ponekod po Sloveniji povzroča nevšečnosti in škodo. 

Okoli 14. ure so upravo za zaščito in reševanje obvestili, da v Grosupljem piha močan veter, ki ogroža življenja in premoženje. Nekaj pred 13. uro so zaradi močnega vetra priprli ladijski promet v Luku Koper.

Težave so tudi v prestolnici. Ob 11.34 so Tržaški cesti v Ljubljani posredovali gasilci GB Ljubljana. Ob pomoči avtolestve so odstranili reklamni pano velikosti osem krat devet metrov, ki je nevarno visel ter ogrožal mimoidoče in električne vodnike. 
 

Poškodovana streha osnovne šole


O težavah so poročali tudi iz Pivke. Na Kolodvorski cesti je veter okoli 9. ure na cesto in parkirišče zrušil nekaj opečne kritine. Posredovali so gasilci PGD Pivka, ki so kritino pospravili in zavarovali parkirišče.

Nekaj minut pred tem so imeli težave v Prečni ulici v istem kraju. Veter je poškodoval obrobo na strehi osnovne šole. Posredovali so gasilci PGD Pivka, ki so poškodovano strešno obrobo začasno popravili.
 

Veter ruval drevje


Padala so tudi drevesa. O tem poročajo s ceste Črni Vrh–Idrijski Log. Posredovali so gasilci PGD Črni Vrh in s cestišča odstranili podrto drevo.

Na Hradeckega cesti v Ljubljani so gasilci GB Ljubljana odstranili podrto drevo.

V Celju oziroma njegovi oklici, v Pečovniku, je močan veter podrl drevo na cesto, razžagali in odstranili pa so ga gasilci PGE Celje. 

Na Vrhniki je ob 6.17 na Cesti 6. maja veter na cesto in pločnik podrl zaščitno ograjo delovišča. Odstranili so jo gasilci PGD Vrhnika.
 

Promet


Nekaj težav je zaradi vetra tudi v prometu:
  • Zaradi burje je na hitri cesti Nanos–Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Selo prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. 
  • Na dolenjski avtocesti je zaradi močnega vetra oviran promet med Ljubljano in Grosupljim, poroča prometnoinformacijski center.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije