MOČ NARAVE

VIDEO: Množica udarov strel, nalivi, toča! Kako je pri vas?

Objavljeno 11. junij 2019 16.01 | Posodobljeno 11. junij 2019 22.51 | Piše: Ma. M.

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. 

Fotografija je arhivska. FOTO: Oste Bakal
LJUBLJANA – Deli Slovenije so danes na udaru, saj vročinske nevihte prinašajo tudi točo. Kot kažejo podatki agencije za okolje, je popoldne (zadnji podatek ob 15.45) velika nevarnost toče na Dolenjskem, Gorenjskem, rdeče so obarvane tudi kočevska in zgornjesavska regija ter Ljubljana z okolico. Ponekod po Sloveniji je že klestila toča, posnetek prihaja iz Bohinja. 

 
Po poročanju portala Neurje.si se v delu Slovenije že pojavljajo nevihte. »V prihodnjih urah obstaja možnost nastanka močnih neviht s točo, ki je lahko tudi debelejša. Mogoča so krajevna neurja z močnimi sunki vetra in s silovitimi nalivi.«
image
Strele ob 16.02. FOTO: Blitzortung.org


Kot poroča portal Blitzortung.org, so na območju Evrope zaznali številne udare strel. Na zemljevidu lahko pogledate, koliko jih je v danem trenutku v Sloveniji in koliko se jih pričakuje danes pozno popoldne in zvečer. 

Pisali smo že, da bodo današnji vroč dan, v katerem bodo temperature marsikje po državi ponovno presegle 30 stopinj Celzija, tokrat spremljale krajevne nevihte.
 

Poročajte o stanju vremena pri vas. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pošljite fotografije prek spodnjega obrazca. 


image
Strele za obdobje dveh ur naprej. FOTO: Blitzortung.org
Deli s prijatelji