V Nedeljskih novicah

Mladi postajajo vse bolj debeli in bolni

Eden največjih svetovnih zdravstvenih izzivov je naraščajoči val debelosti med mladostniki po svetu.
 
Fotografija: FOTO: Guliver/getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/getty Images

Debelost prinaša zastrašujoče posledice, s katerimi se številne države ne bodo zmogle spopadati, in hkrati postaja največji zdravstveni izziv za prihodnja desetletja. Po zadnjih izračunih strokovnjakov bo do leta 2030 kar 254 milijonov najstnikov in otrok debelih.

Predstavljamo tudi zgodbo Alojza Burje, ki si je s pomočjo bioenergije, natančneje zdravljenja s piramido, zacelil nogo, s katero je imel prej probleme več kot leto dni. Kakšne prednosti prinaša zdravljenje in kaj vse lahko s piramido pozdravite, preberite v Nedeljskih novicah.

V rubriki Kdo je predstavljamo Michaela Bloomberga, milijarderja in nekdanjega newyorškega župana, ki resno razmišlja o vstopu v ameriško predsedniško tekmo.

Raziskali smo najpogostejše povzročitelje vnetja sečil pri živalih. Kdaj lahko posumimo na obolenje urinarnega trakta in kako vnetje prepoznamo, preverite v Nedeljskih novicah.

Pišemo tudi o Mostarju, mestu duhov, v katerem že enajst let ni bilo volitev. Preverite, kaj jim je sporočilo evropsko sodišče.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije