Predstavitvena informacija

MK Group bo v regijo investiral 500 milijonov evrov

Objavljeno 22. januar 2019 12.00 | Posodobljeno 23. januar 2019 16.17 | Piše: P. I.

MK Group v skladu s svojo strateško usmeritvijo nadaljuje vlaganja v kmetijstvo, bančništvo in turizem v jugovzhodni Evropi. V prihodnjih petih letih načrtujejo dodatnih 500 milijonov evrov naložb v omenjene sektorje, so poudarili na proslavi ob 35. obletnici MK Group ter izpostavili izjemne rezultate, ki jih je skupina ustvarila v zadnjih treh desetletjih in pol delovanja.

FOTO: MK Group
»Ob ustanovitvi MK Group smo bili trije zaposleni, danes pa jih je 7000. Zaposleni so zaslužni za uspeh in priložnosti, ki smo jih spremenili v uspešne rezultate,« je povedal Miodrag Kostić, predsednik MK Group, in dodal, da je eden največjih uspehov preteklega dela to, da družba ostaja zanesljiv in zaupanja vreden partner. »Naša družba je v 35 letih poslovanja ostala zanesljiv partner za svoje zaposlene, sodelavce in partnerje, predvsem pa za 74 lokalnih skupnosti, v katerih deluje. Zaradi takšnega pristopa je neko domače podjetje postalo vodilna regijska družba na področju kmetijstva, bančništva in turizma in na to smo lahko vsi ponosni,« je nagovor zaposlenim sklenil Kostić.

image
FOTO: MK Group

Dušan Radičević, finančni direktor MK Group, je na kratko predstavil dosežene poslovne rezultate in načrte za prihodnost. »V preteklem letu smo v Novem Sadu odprli hotel Sheraton, postali večinski lastnik Aerodroma Portorož in povečali delež v Gorenjski banki. Zdaj zaključujemo tudi strateško odločitev o združitvi dveh naših podjetij, MK Commerce in Agroglobe. Odločeni smo, da v letih, ki so pred nami, utrdimo vlogo vodilne družbe v jugovzhodni Evropi na ključnih področjih svojega poslovanja. Od ustanovitve do danes smo v poslovanje investirali milijardo evrov. Kako ambiciozni so naši načrti za prihodnost, kaže tudi naša namera, da v prihodnjih petih letih v regijo investiramo dodatne pol milijarde evrov v sektorjih kmetijstva, bančništva in turizma.«
 
Dogodka se je udeležil tudi predsednik Srbske gospodarske zbornice Marko Čadež, ki je poudaril, da MK Group h gospodarstvu prispeva na najboljši možen način:
 
»MK Group ni samo družba, ki vsak mesec zagotavlja plače 7000 zaposlenim, posel dodatnim 200.000 ljudem in stotinam drugih podjetij in ki v državni proračun letno vplača več kot 109 milijonov evrov davkov in prispevkov, temveč kot največji kmetijski izvoznik tudi znatno prispeva k prepoznavnosti naše države na mednarodnem trgu. MK Group s svojimi 75 podjetji je najboljši dokaz, da ima lahko Srbija velike poslovne sisteme, ki se kosajo z najboljšimi, ki resno investirajo doma in v tujini, da imamo lahko uspešne gospodarstvenike, ki razmišljajo strateško o naložbah, širitvi, posodobitvi in povečanju poslovne učinkovitosti ter krepijo položaj svojih podjetij in srbskega gospodarstva v regiji in svetu.«

Miljan Ždrale, regionalni direktor Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD), odgovoren za kmetijski sektor v srednji in jugovzhodni Evropi, je poudaril, da je MK Group zanesljiv partner.

image
FOTO: MK Group

»Podjetja, kot je MK Group, so pomembna gonilna sila gospodarske rasti na trgih jadranske regije. Skozi dosedanje sodelovanje smo se lahko prepričali, da se MK Group precej bolj kakovostno razvija na račun izjemnega korporativnega upravljanja kot podjetja, v katerih upravljanje sloni samo na eni osebi. Na podlagi vsega, kar smo doslej naredili z vodstvom MK Group, sem prepričan, da bodo rezultati samo še boljši. Od tega bo imelo korist tudi 30.000 kooperantov, ki skupaj z MK Group obdelujejo 265.000 hektarjev zemljišč. Veselim se novih projektov MK Group in ji želim veliko uspeha pri delu,« je povedal Ždrala.

image
FOTO: MK Group

Na jubilejni proslavi so slovesno predstavili tudi novo grafično podobo in vrednote skupine ter vodje vseh divizij, ki delujejo v okviru MK Group.

Deli s prijatelji