ZAMUDE

Ministrstvo: Podatek ni točen

Nadgradnja informacijskega sistema ISCSD2 bo odločanje o pravici do državne štipendije prestavila za največ mesec dni, trdijo na ministrstvu.
Fotografija: Anja Kopač Mrak. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Anja Kopač Mrak. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – »Informacija ne drži.« Tako je na spletnih omrežjih zapisalo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in demantiralo novico, da dijaki in študenti izplačil in odločb, vezanih na državne štipendije, ne bodo prejeli pred koncem 2018 oziroma še kasneje. Pojasnjujejo, da bodo dijaki odločbe o dodelitvi oziroma nadaljnjem prejemanju državne štipendije pridobili že septembra, nekateri oktobra. Študenti bodo odločbe prejeli oktobra, nekateri novembra, tako kot vsako leto do sedaj. 
 

Največ mesec dni zamude


»Nadgradnja informacijskega sistema ISCSD2 bo odločanje o pravici do državne štipendije zamaknila za največ mesec dni, tako da podatek, da bi dijaki in študenti odločbe o pravici do državne štipendije prejeli šele v letu 2019, tj. štiri mesece kasneje, ni točen. Če bi bilo kakor koli oziroma bo kakor koli drugače, če se bo pri nadgradnji informacijskega sistema dodatno zapletlo, bomo seveda javnost pravočasno obvestili,« so sporočili z ministrstva.
 

Kaj pa otroški dodatek?


Glede zamud pri otroških dodatkih pa so pojasnili, da odločanje o pravici do državne štipendije vpliva na odločanje o znižanem plačilu vrtca, saj se državna štipendija šteje kot dohodek in zato vpliva na višino subvencije za vrtec: »Če torej upravičenec/upravičenka v istem mesecu vloži vlogo za državno štipendijo in za znižano plačilo vrtca, mora CSD najprej odločiti o državni štipendiji in šele potem o pravici do znižanega plačila vrtca.«

Nadgradnja sistema za odločanje o državnih štipendijah naj bi bila izvedena konec avgusta 2018, zato pri odločanju o vlogah za znižano plačilo vrtca (vloženih avgusta za obdobje po 1. septembru) povečanja zamud zaradi nadgradnje sistema (o državnih štipendijah) ne pričakujejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije