ZA ČISTILA IN RAZKUŽILA

Minister prejel račun od RTV za 70 tisoč evrov: Nesramnost brez primere

Vasko Simoniti vztraja pri spremembah medijske zakonodaje.
Fotografija: RTV Slovenija. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
RTV Slovenija. FOTO: Uroš Hočevar

Minister za kulturo Vasko Simoniti je priznal, da je razočaran nad umetnostjo v Sloveniji, češ da gre za veliko posnemanja, ne pa za izvirna dela. V intervjuju za Siol.net pa je razkril tudi, da je prejel iz naslova RTV račun za 70 tisoč evrov za čistila in razkužila. O tem minister pravi: »Nesramnost brez primere.«

Dejal je tudi, da si vlada želi spremembe medijske zakonodaje, da bi razdelila pogačo RTV-prispevka, ki ga plačujejo vsi državljani. Pravi tudi, da želi vodstvo prikazati, da ima premalo sredstev: »Mi trdimo obratno, da je sredstev dovolj, a je poslovanje neracionalno, neuspešno in neprofesionalno. Na RTV se morajo bolj angažirati in si izboriti večji delež oglaševalskega kolača.« Opozoril je tudi, da ima RTV zaposlenih več ljudi, kot imajo nekatere slovenske občine prebivalcev.

Vasko Simoniti. FOTO: Leon Vidic, Delo
Vasko Simoniti. FOTO: Leon Vidic, Delo

Minister vztraja pri spremembah zakonodaje

Kljub številnim pozivom k umiku zakonskih predlogov za spremembo medijske zakonodaje je pričakovati, da bodo pri tem na ministrstvu za kulturo vztrajali, saj menijo, da je prenova medijske zakonodaje nujna. Minister Simoniti je sredi julija na seji parlamentarnega odbora dejal, da ne gre za željo po poseganju v avtonomijo novinarskega dela, ampak za prizadevanje za bolj gospodarno in odgovorno ravnanje v medijih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije