Počivalšek o izginulih maskah povedal povsem drugačno zgodbo kot Tonin

Podjetje Labena ima rok do 31. marca, da maske dostavi.
Fotografija: Počivalšek je zanikal navedbe ministrskega kolega. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Počivalšek je zanikal navedbe ministrskega kolega. FOTO: RTV Slovenija

V oddaji Tarča na RTV Slovenija je nastopil gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se je odzval tudi na zaplet z izginulimi zaščitnimi maskami, o katerih je njegov kolega obrambni minister Matej Tonin dejal, da je prevarant skušal izkoristiti stisko Slovenije. Minister je zanikal, da bi šlo za prevaro. 

Slovenija je zaščitne maske naročila pri podjetju Global Promet. Direktor podjetja Emir Begović iz BiH je pojasnil, da je bilo njegovo podjetje zgolj posrednik med slovenskim podjetjem Labena in bosanskim podjetjem Winsdor Group.
 

Preberite še: Tonin razkril, kaj se je zgodilo z izginulimi maskami

To naj bi bil goljuf z maskami, ki je naplahtal Slovence



Svojo plat zgodbe pa pojasnili tudi v podjetju Labena. Kot so dejali, so se z ministrstvom za gospodarstvo dogovorili, da jim bo država za dobavo treh milijonov mask v vrednosti 1,7 milijona evrov, ki bi jih moral dobavitelj dostaviti najpozneje do 31. marca, plačala šele po prejetju. »Dobra stvar je, da država ni še nič plačala teh mask in da državni proračun ni bil oškodovan,« je ob zapletu povedal obrambni minister. 
 

Minister Počivalšek: Ni šlo za prevaro


A minister Počivalšek je zanikal besede ministrskega kolega Tonina: »Ni šlo za prevaro. Podjetje Labena ima rok do 31. marca, da maske dostavi, in verjamem, da se bo to zgodilo.« Je pa dodal, da so zagotovili nadomestno dobavo mask, kar naj bi zadostovalo do ponedeljka, jutri pa prihaja še 300.000 mask, ki jih je priskrbel predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije