GROŽNJE BO POJASNJEVAL

Minister »Po zakonu lahko počnem, kar hočem« grozil kar dvakrat  

Objavljeno 08. november 2018 15.45 | Posodobljeno 08. november 2018 15.55 | Piše: STA, M. U.

Sporna žuganja ministra za razvoj in kohezijo Marka Bandellija kar dvema županskima kandidatoma.

Minister za razvoj in kohezijo Marko Bandelli. FOTO: Jože Suhadolnik
LJUBLJANA – »Ne bom ničesar pojasnjeval. Po zakonu lahko počnem, kar hočem.« To so besede, ki jih je pred slabim mesecem dni izrekel minister za razvoj in kohezijo Marko Bandelli. No, ministru pa nenavadna komunikacija ni tuja, saj premier Marjan Šarec od njega v ponedeljek pričakuje pojasnila o sporni elektronski komunikaciji oziroma žuganju županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Pojasnila pričakuje tudi predsednica SAB Alenka Bratušek.
image
Minister za razvoj in kohezijo Marko Bandelli. FOTO: Jože Suhadolnik

V sredo je završalo ob razkritju elektronskega sporočila, ki ga je minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo iz vrst SAB Bandelli septembra posredoval županskemu kandidatu v občini Komen. V njem je bil Bandelli kritičen do Modičevih potez, pri čemer mu je navrgel, da že ve, kaj pomeni nepodpora dveh resorjev, ki ju vodi SAB. Bratuškova namreč vodi ministrstvo za infrastrukturo.

Minister se je opravičil že v sredo, ponovno pa tudi pred današnjo sejo vlade zatrdil, da obžaluje svojo napako.

Grozil še enemu kandidatu 

Medtem pa Siol poroča, da je minister grozil še enemu županskemu kandidatu v Komnu. »Vse, kar ste vsi štirje kandidati napisali, je že napisano v mojih programih. Delno realiziranih, ostalih pa v teku. Želim samo, da bi se nadaljevala strategija razvoja. Zato seveda podpiram Deana Zalesjaka, ki bo seveda dobil maksimalno politično podporo, znanje in ministrske informacije.«
image
Razprava s Sergiem Stanchichom. FOTO: posnetek zaslona

To je Bandelli oktobra zapisal na Facebooku. 
 
Deli s prijatelji