INOVATIVNA SLOVENKA

Melanii voščila z risbo njenega moža

Nina Blaž se ljubiteljsko ukvarja z risanjem. Ustvarila je natančen portret Donalda Trumpa.
Fotografija: Nina Blaž med risanjem ameriškega igralca FOTO osebni Arhiv
Odpri galerijo
Nina Blaž med risanjem ameriškega igralca FOTO osebni Arhiv

»Donalda Trumpa sem začela risati na začetku karantene. Ustvarjala sem več ur na dan, odvisno pač od koncentracije,« je o portretu, ki ga je s svinčnikom (in filigransko natančnostjo) risala kar 14 dni, povedala Nina Blaž. Je Gorenjka, ki se je pred kratkim preselila v Celje, kjer vodi trgovino s čevlji, z risanjem pa se že nekaj let ukvarja v prostem času. Pravzaprav bi lahko zapisali, da se ukvarja z ustvarjanjem fotografij s pomočjo svinčnika, kajti njene črno-bele risbe so tako natančne, da jih težko ločiš od fotografije.

Z Donaldom voščila Melanii

Zakaj se je njen svinčnik med karanteno vrtel ravno okoli ameriškega predsednika? »Ker je bil takrat medijsko zelo izpostavljen – bodisi kritikam bodisi hvaljenju,« je odločitev pojasnila sogovornica. In dodala, da je ameriškega predsednika ustvarjala po spominu in se ob tem opirala na fotografije, ki jih je našla na spletu.

Med karanteno je ustvarila kot fotografija natančno risbo ameriškega predsednika.
Med karanteno je ustvarila kot fotografija natančno risbo ameriškega predsednika.

Ko je bila kot britev ostra podoba ameriškega predsednika končana, je okroglo obletnico praznovala njegova žena Melania, zato se je Nina odločila, da lepotici slovenskih korenin vošči za rojstni dan s fotografijo moževega portreta. »Melanii sem poslala voščilo za rojstni dan in dodala portret narisanega Donalda Trumpa. Žal do danes ni bilo nobenega odziva, kar sicer ni nič nenavadnega in nepričakovanega,« o tem, da bi rada svojo umetnino predstavila tudi portretirancu, pove sogovornica.
Zdaj se njen svinčnik vrti okoli ameriškega igralca Dwayna Johnsona, znanega po vzdevku The Rock. »The Rock je zelo dejaven na instagramu in dobila sem občutek, da je naraven in pristen. Tudi njegova zgodba me navdihuje, zato sem se odločila, da narišem še njega,« pravi. Narisala je že približno polovico Johnsonovega portreta: »Vedno začnem pri očeh, saj so te po mojem mnenju ogledalo duše. Potem narišem obraz in na koncu vse preostalo.«

Narisala že Zavca in Kopitarja

V minulih letih je Nina Blaž narisala že nekaj znanih ljudi, med drugim slovenska športnika Dejana Zavca in Anžeta Kopitarja. Njen portret Dejana Zavca je bil odgovornim na ptujski občini tako všeč, da so ga odkupili in mu ga podarili ob koncu kariere in podelitvi naziva športnik leta, portret Anžeta Kopitarja pa je prodala in denar podarila v dobrodelne namene.
Gorenjka z neverjetno natančnostjo ustvarja tudi barvne risbice.
Gorenjka z neverjetno natančnostjo ustvarja tudi barvne risbice.

»Ko imam čas, rišem,« pravi Gorenjka, ki je v risanje zaplavala iz povsem drugih voda. Prej je rada fotografirala, zdaj pa v Celju vodi trgovino, v kateri prodajajo obutev tržiškega čevljarskega podjetja ProAlp.

Nina je doslej ustvarjala pod imenom Lumani Art, a s selitvijo s partnerjem Petrom Bernikom na Štajersko je napočil nov trenutek v njenem življenju, zato se je odločila, da obrne nov list in si nadene ime Peandina kreativa. »Kmalu bodo moje umetnine dostopne tudi na facebooku in na spletni strani,« za konec napove Gorenjka, ki ji talenta, potrpežljivosti, natančnosti in mirne roke ne manjka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije