NOVOST

Medijska konferenca SEMPL: brezplačno na voljo gluhim in naglušnim

Prihodnji četrtek in petek, 28. in 29. novembra, bo Portorož ponovno postal zbirališče ljudi, ki so – ali pa še bodo – zablesteli v medijih.
 
Fotografija: 21. Sempl dostopen tudi gluhim in naglušnim FOTO: Sempl
Odpri galerijo
21. Sempl dostopen tudi gluhim in naglušnim FOTO: Sempl

Potekala bo že 21. konferenca Sempl, ki vsako leto predstavi najnovejše medijske trende, predstavi prelomne inovacije iz industrije in pogleda v prihodnost stroke.

Odprta vrata gluhim in naglušnim
Letos pa se ne bo o trendih samo govorilo, saj so organizatorji konference naredili ogromen korak naprej tudi v organizaciji dogodka. Celoten program glavnega odra, na katerega bo stopilo 20 strokovnjakov iz 11 držav, bo tolmačen v slovenski znakovni jezik. SEMPL bo tako postal prvi trženjskokomunikacijski dogodek v regiji, ki bo na voljo gluhim in naglušnim.

S pomočjo društev, ki združujejo gluhe in naglušne, bodo njihove člane razveselili  z možnostjo brezplačne udeležbe dogodka. »Če obisk omogočimo samo enemu posamezniku, ki si tega želi in mu prej tovrstno pridobivanje znanj ni bilo omogočeno, smo naredili ogromno,« je povedala predsednica konference SEMPL, Valerija Prevolšek.

Na konferenci bodo opozorili tudi na prihajajoče tehnologije, ki za osnovo uporabljajo govor in zvok, s tem pa dodatno pozabljajo na skupino ljudi, ki so že tako ali tako zaznamovani in odrinjeni na obrobje družbenega življenja. 

Festivalski program
Pester program tudi letos ne bo razočaral, saj bodo med govorci tudi predstavniki svetovnih multinacionalk, kot so Facebook, Viber in Mastercard. Med drugim bodo razprave tekle o prihodnosti brez všečkov, o vplivnežih in o generacijskih premikih na družbenih omrežjih.

Govor bo tudi o pojavu trenutno najbolj vroče aplikacije na svetu, TikTok, ki se uspešno prebija tudi v Slovenijo. Brezplačna mobilna aplikacija, ki temelji na interaktivnem deljenju videovsebin, je osvojila srca predvsem generacije Z. Gre za mlade, rojene med letoma 1995 in 2010, ki že od rojstva sobivajo s tehnologijo in pametnimi telefoni.

Zabava
Tudi legendarna zabava bo letos v znamenju trendov, pridružuje se ji namreč Kurzschluss. Da bodo obiskovalci na tekočem z zadnjimi plesnimi ritmi, bodo poskrbeli Sharkastique Tunes – DJ Shark, Jaka in Sylvain.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije