BREME SAMOMORA

Slovenca javno spregovorila o hčerini smrti: Vnaprej se mi je opravičila ...

22-letnica je letos naredila samomor.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock

Za oddajo Tednik sta pred dnevom duševnega zdravja spregovorila starša, ki sta letos doživela tragično izgubo. Njuna 22-letna hči, zlata maturantka, si je namreč vzela življenje. Da o tem spregovorita javno, sta se odločila, da bi pomagala drugim, saj je včasih težko prepoznati znake, da nekaj ni v redu.

Ela je bila po besedah staršev in nekdanjih učiteljev čudovito dekle. Kot sta razkrila, je vedno dala vse iz sebe. Tudi ko je prišla iz šole, naj bi jima vedno povedala vse o tem, kaj se ji je dogajalo in kaj jo teži. Po maminih besedah je vedno znala ubesediti svoja čustva. Težave so se začele v puberteti. Postala naj bi pretirano resna, zelo jo je skrbelo za šolo.
 

Pred tragedijo se je vnaprej opravičila

...
...
V srednji šoli so prvič poiskali pomoč psihologa, se spominja mama. Pred manj kot letom dni je Ela staršema zaupala, da razmišlja tudi o samomoru. Ko jima je to na glas omenila, sta uvidela, da temu sama ne bosta kos ter da je nujno poiskati strokovno pomoč. A še preden so zdravniki postavili končno diagnozo, si je Ela vzela življenje – čeprav je po maminih besedah kazalo, da gre na bolje. Mama je v solzah povedala tudi, da se ji je hči že vnaprej opravičila.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije