(NE)VZOREN DRŽAVLJAN

Malo za šalo, malo zares: kako preprosto do 58 tisoč evrov

Vzorni državljani ali državljani, ki iščejo luknje v zakonodaji in sodstvu. 
Fotografija: Eni zlahka pridejo do denarja, drugi malo težje. FOTO: Dragana991, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Eni zlahka pridejo do denarja, drugi malo težje. FOTO: Dragana991, Getty Images, Istockphoto

Malo za šalo, malo zares je podjetje za izterjavo odškodnin Poravnava na družbenem omrežju Slovencem in Slovenkam pojasnilo možnost, kako hitro priti do denarja. Bolje rečeno, kako utajiti davek na način, o katerem so pred kratkim poročali vsi slovenski mediji, akterji pa so jo odnesli z zelo milimi denarnimi kaznimi.

Pozor! Kakopak gre za protizakonito ravnanje. Namen objave je opozoriti na prakso slovenskih sodišč, ki so v zadnjem tednu poskrbela za nemalo zanimanja javnosti v sodbi za kazniva dejanja davčne zatajitve ter ponareditve in uničenja poslovnih listin treh znanih Slovencev. Ker sleherniku, neveščem prava in poznavanja davčne zakonodaje, ni bilo čisto jasno, kaj se je sploh zgodilo in kako so opetnajstili državo, so v omenjenem podjetju pripravili nekakšen priročnik utaje davkov za telebane:

»Edinstven pravno-davčni nasvet. Kako lahko preprosto zaslužite 58.000 evrov? V Ljubljani kupite stanovanje za 300.000 evrov in davčni sporočite, da boste v njem opravljali obdavčljivo dejavnost. Država vam vrne okoli 60.000 evrov DDV-ja. Seveda obdavčljive dejavnosti ne boste opravljali. Ko vas Finančna uprava ujame v prekršku, vas bodo slovenski sodniki kaznovali z 2.000  evri (oz. max 6.000 evri) in tako imate v žepu najmanj 58.000 evrov, ki vam ga je vrnila država. Stanovanje med tem prepišete na podjetje, ki je vašemu najboljšemu prijatelju fiktivno dolžno 300.000 evrov in ta mu lepo vzame stanovanje, v katerem lahko ves čas živite vi. Ali pa še bolje, lahko ga oddajate in med vsem tem časom (cca 10 let), še zaslužite z oddajanjem okoli 70.000 evrov,« so med drugim zapisali pri omenjeni Poravnavi.




Imate zgodbo za nas? Pišite nam!

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije