Mahnič zavrtel posnetek Židana: Če to drži, gre za največjo afero v zgodovini slovenske politike (VIDEO)

Izjava predsednika preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab Žana Mahniča se je začela s posnetkom.
Fotografija: FOTO: STA
Odpri galerijo
FOTO: STA

Komisija o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi je odločila, da začenja preiskovati morebitne zlorabe obveščevalno-varnostnih služb proti aktualnim poslancem in ministrom iz političnih namenov, je na twitterju zapisal predsednik komisije in poslanec SDS Žan Mahnič. Od policije bo zahtevala podatke, ki jih Knovs ni dobil. Na tiskovni konferenci je zavrtel posnetek predsednika SD Dejana Židana, ki je v eni izmed informativnih oddaj izrazil zaskrbljenost nad tem, da nekdo nenadzorovano zasleduje slovenske politike, jim prisluškuje in nad njimi izvaja pritiske. 

Mahnič je navedel še nekatere sumljive primere dogajanj okoli slovenskih politikov, med drugim primer nekdanjega predsednika Desusa Karla Erjavca, ki naj bi mu sledili na hrvaško, kjer so fotografirali njegovo vozilo. Omenil je tudi dogajanje okoli sina Alenke Bratušek in še nekatere druge primere. Odzval se je na očitke, da je grozil generalni direktorici slovenske policije Tatjani Bobnar.

Preberite tudi:
Vidno razburjena Bobnarjeva pojasnila, kako naj bi ji grozil Mahnič (VIDEO)
Šarec: Janezovi verniki so itak prepričani v svoj (njegov) prav​



Na morebitne prisluhe in zbiranje obremenilnih gradiv o predstavnikih SAB se je odzval tudi generalni sekretar SAB Jernej Pavlič. Ta možnosti prisluškovanja ni izključil, navedel je celo sumljiv primer. V nedeljo zvečer so po njegovih trditvah namreč policisti v stranski ulici ustavili sina Bratuškove in ga nenavadno zasliševali.

Celotno tiskovno konferenco si lahko ogledate na posnetku.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije