TEŽAVE

Magna kljub začasnemu dovoljenju ne bo zagnala strojev

Poskusno obratovalno dovoljenje je izdano za eno leto in je bilo izdano na podlagi tehničnega pregleda, ki je bil opravljen 26. in 27. novembra lani.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent, Delo

HOČE – Magna je danes od ministrstva za okolje in prostor prejela poskusno obratovalno dovoljenje, namenjeno za zagon poskusnega obratovanja. A v Magni strojev vseeno ne bodo zagnali, saj so prepričani, da s tem dovoljenjem ne morejo zagnati proizvodnje, poroča Radio Slovenija. Poskusno obratovalno dovoljenje je izdano za eno leto in je bilo izdano na podlagi tehničnega pregleda, ki je bil opravljen 26. in 27. novembra lani.

O zagonu lakirnice vseeno ne razmišljajo

V Magni o zagonu lakirnice vseeno ne razmišljajo, saj bi s tem po njihovem kršili zakone. Zaradi negotovosti glede pravnomočnosti okoljevarstvenega dovoljenja in s tem povezanega začetka obratovanja so v ponedeljek potrdili, da so začeli organizacijske priprave na selitev proizvodnje nazaj v Gradec. Ministrstvo je sicer konec minulega tedna izdalo odločbo, s katero je zavrnilo pritožbo novomeške nevladne organizacije Rovo zoper okoljevarstveno dovoljenje zavrnilo. A pravnomočnost dovoljenja je še v zraku, saj se bo njegova uveljavitev znova odmaknila, če bo Rovo vložil tožbo na upravno sodišče.

Se bo investicija lahko odvila v skladu z zakonodajo

Predstavnik organizacije Rovo Gorazd Marinček trdi, da okoljevarstveno dovoljenje krši zakon o vodah, zato je že večkrat predlagal, naj vlada spremeni zakon o Magni tako, da 'povozi' zakon o vodah, s čimer bo investicija v skladu z zakonodajo. Vmes pa naj se Magni izda začasno dovoljenje. Marinček je ob tem zavrnil krivdo za negotovost glede Magnine proizvodnje v Hočah in glede že zaposlenih delavcev. Želi, da se o tem pristojni sestanejo tudi z njim. Sestanek ministrstva za gospodarstvo ter ministrstva za okolje in prostor z Rovom naj bi bil v sredo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije