NEPREMIČNINE

Luksuz v Ljubljani: poglejte, kakšna stanovanja so v gradnji (FOTO)

Objavljeno 18. februar 2020 09.41 | Posodobljeno 18. februar 2020 09.48 | Piše: P. Pa.

Menda naj bi se v prihodnjih letih na trgu pojavilo okoli 1000 novih stanovanj. 

RB Ellipse. FOTO: RB Ellipse
V Ljubljani kot gobe po dežju rastejo novi stanovanjski objekti. V Šiški napovedujejo, da bo zraslo vsaj 15 stanovanjskih stolpnic in s tem približno 1000 stanovanj. A ne gradi se le ob Celovški cesti, temveč tudi v centru. Izbrali smo nekaj zanimivih in atraktivnih projektov, ki so že v gradnji ali pa se bo njihova gradnja kmalu pričela.

Gradnja stanovanjskega objekta nasproti parka Tivoli Bellevue Living naj bi se začela marca. Tam je predvidenih 70 stanovanj in terasastih hiš v dveh 16-nadstropnih stanovanjskih stolpnicah.

image
FOTO: Arhiv Investitorjev


V gradnji je že soseska Kvartet, ki sta se je lotila slovaška družba Corwin in Izet Rastoder. Soseska Kvartet bo obsegala štiri 16-nadstropne stolpnice, v katerih je načrtovanih 221 stanovanj. Stanovanja v višjih nadstropjih bodo imela terase in bodo namenjena zahtevnejšim kupcem.

image
FOTO: Soseska Kvartet


Na veliko se gradi tudi pod Golovcem ob Gruberjevem kanalu, kjer bo zrasel RB Ellipse. V njem bo 64 modernih stanovanj v 8 nadstropjih (od 43 do 153 kvadratnih metrov neto bivalne površine). Gradnjo naj bi začeli spomladi.
image
FOTO: RB Ellipse


V Rožni dolini gradijo Vilo destino, v kateri bo 17 stanovanj. Skupaj je predvidenih 4 dvosobnih, 5 trisobnih, 2 triinpolsobni in 6 štirisobnih stanovanj.
image
FOTO: Vila destino


V središču mesta je predvidena gradnja Palače in vile Schellenburg. V Vili bo 13 premium stanovanj in 3 superpremium stanovanja. V palači pa bo 94 stanovanj, 18 superpremium stanovanj in več poslovnih prostorov. Skupno bo v vili in palači 127 stanovanj, večina pa bo večjih od 100 kvadratnih metrov. Najmanjše bo merilo 62 kvadratnih metrov, največje pa približno 400 kvadratnih metrov.
image
FOTO: Palača in vila Schellenburg


Ob Litostrojski cesti raste stanovanjsko središče Peca, v katerem bo več kot 100 novih stanovanj. Dve med seboj povezani stolpnici imata 14 nadstropij.

image
FOTO: Peca


Pod Golovcem raste še stanovanjski kompleks Devana park. Obsega dve lameli v sedmih etažah in 47 stanovanj.
Deli s prijatelji