OPOZORILO

Lomilo drevesa, voda ogrožala hiše, razglašen alarm

Pred nami je deževen in relativno topel teden.
Fotografija: Nad Slovenijo so se zgrnili oblaki. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Nad Slovenijo so se zgrnili oblaki. FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Močnejši veter in padavine, ki so v nedeljo zajele Slovenijo in se zvečer ter v noči na ponedeljek razširile nad večji del Slovenije, so ponekod povzročale nevšečnosti.

Zaradi močnega vetra so imeli gasilci precej dela z odstranjevanjem posledic. Veter je odkril nekaj ostrešij objektov in preko cestišč podiral drevesa. Za sanacijo posledic je bilo aktiviranih pet prostovoljnih lokalnih gasilskih enot. Odstranili so podrto drevje in prekrili poškodovana ostrešja.

Gasilci PGD Kobarid so v večernih urah posredovali na dveh lokacijah v občini Kobarid, kjer so s cestišča odstranjevali podrta drevesa. Gasilci PGD Tolmin so na cesti Vrsno–Kamno v občini Tolmin odstranili na cesto podrta drevesa.

Ob 21.44 so v Jurkloštru v občini Laško gasilci PGD Jurklošter razžagali in odstranili preko vozišča podrto drevo, ki je oviralo promet.

Ob 21.38 je v Volčah v občini Tolmin voda hudourniškega potoka zalila dve hiši in poplavila glavno regionalno cesto Tolmin–Nova Gorica. Gasilci PGD Tolmin so izčrpali vodo iz dveh hiš in vodo preusmerili od drugih stanovanjskih objektov v bližini. Pred ogrožene objekte so postavili protipoplavne vreče. Z delovnim strojem je bil odmašen prepust in očiščena cesta. Cesta je bila zaradi nanosa materiala in vode več ur zaprta.

Ob 18.22 so v Kuteževem v občini Ilirska Bistrica gasilci PGD Podgora-Podgraje s pomočjo gradbene mehanizacije očistili 30 metrov obcestnega jarka, iz katerega se je izlivala meteorna voda in ogrožala bližnji stanovanjski objekt.


 

Je vreme tudi pri vas povzročalo težave? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije