ODZIV PREDSEDNIKA VLADE

»Če v parlamentu ne bo dovolj glasov, bo vlada pač padla«

Premier Marjan Šarec zavrnil očitke Levice glede prodaje Abanke.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

BRUSELJ – Premier Marjan Šarec se je na nezadovoljstvo Levice z delom vlade danes odzval z besedami, da bo vlada pač padla, če v parlamentu ne bo dovolj glasov.

Vse očitke Levice, tako glede neodzivnosti pri prodaji Abanke kot tudi glede neizvajanja projektov opozicijske stranke, s katero je vlada sklenila sporazum o sodelovanju, je Šarec odločno zavrnil.


V Levici so kritični do vladne neodzivnosti pri prodaje Abanke. Prav tako po njeni oceni niti eden od štirih projektov, opredeljenih v sporazumu o sodelovanju, dva tedna po sestanku s premierjem ne poteka tako, kot so se dogovorili. Zato bo o nadaljnjem sodelovanju z vlado julija odločal svet stranke. 

»Prodaje ali neprodaje Abanke v sporazumu ni bilo. Ne držijo trditve, da sem bil popolnoma neaktiven, daleč od medijev sem proučil vse možnosti in pridobil pravna mnenja,« pa je Šarec ob robu vrha EU odgovoril na kritike glede nedejavnosti v povezavi s prodajo bank. Pojasnil je, da so mu pravniki povedali, da se vlada kot skupščina lahko vmeša le, če imata uprava SDH in nadzorni svet različno stališče. »Če v parlamentu ne bo dovolj glasov, bo vlada pač padla, druge opcije ni,« je odgovoril na vprašanje, kaj nezadovoljstvo Levice z delom vlade pomeni za manjšinsko vlado.

Ni prvič, da se Levica pritožuje

Ob tem je Šarec poudaril, da so po sestanku z Levico o omenjenih štirih projektih ministrstvom dali jasne usmeritve, kar po njegovih besedah podpirajo tudi pisni dokumenti oziroma elektronska pošta.

»Ni prvič, da se Levica pritožuje nad kakšno zadevo,« je dejal. Opozoril je, da so Levici ponudili delo v vladi. »Ko imaš funkcijo in moraš dejansko delati v praksi, pa so zadeve nekoliko drugačne,« je bil še kritičen Šarec.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije