ODREZANA ROKA

Lepa Julija dosegla svetovno slavo: tako poročajo o njej v tujini

Leto in pol po izbruhu afere so v petek na sodišču obtoženim izrekli kazni.
Fotografija: Julija Adlešič FOTO: Foto: Dejan Javornik Javornik Dejan
Odpri galerijo
Julija Adlešič FOTO: Foto: Dejan Javornik Javornik Dejan

Glavna akterka primera 'odrezana roka' Julija Adlešič je dosegla svetovno slavo. O njej so v zadnjih dneh poročali mediji z vsega sveta. Poleg vseh balkanskih medijev so o njej pisali ameriški TMZ, britanski The Sun, Sky News in tudi BBC. Njena slika in zgodba sta se znašli tudi v portugalski, francoski, belgijski in poljski kroniki. Glas o njej pa je poneslo še mnogo dlje, saj se je znašal tudi v novicah v avstralskih, vietnamskih in indonezijskih medijih.

Ob izreku sodbe v petek so se dogodku, ko je lepa Julija ostala brez roke, čudili po vsem svetu. Na twitterju so se številni spraševali, kako je mogoče, da si namenoma odrežeš roko in poskušaš pretentati zavarovalnico za odškodnino. Prav tako pa niso mogli mimo njene lepote in urejenosti. Ugotovili so celo, da je Julija velika ljubiteljica mode in mask, saj se je na vsaki obravnavi pojavila v drugačni opravi.

Sodba v zadevi odrezana roka, Julija Adlešič, Ljubljana, 11. 9. 2020. FOTO: Marko Feist
Sodba v zadevi odrezana roka, Julija Adlešič, Ljubljana, 11. 9. 2020. FOTO: Marko Feist

Šokirani in pretreseni


»Od zdaj naprej bodo ljudje gotovo bolje premislili, ko bodo rekli, da bi dali roko za nekoga,« je zapisal eden izmed tviterašev. »Lahko verjamete temu? Še en dokaz, da je denar izvor vsega zla,« je zapisala Ellen M. »Ne zgodi se pogosto, da bi se čudil človeški neumnosti, ampak zaradi tega primera se,« se glasi eden izmed zapisov. Med drugim je bilo mogoče prebrati tudi, »tega si sploh ne morem zamisliti, kaj šele prebaviti« in pa, da je lepa Julija dala povsem nov pomen šalam o blondinkah. 

Dogodku se ne morejo načuditi niti naši južni sosedi, ki so o primeru v zadnjih dnevih obširno poročali. Bralci 24sata so med komentarji o Juliji in Sebastienu zapisali:

»Rokovanje je tako ali tako prepovedano, tako vsaj pravi odbor.«
»Ta fant je resnično fatalen.«
»Žal mi je tega dekleta. Dvakrat se je zafrknila. Neverjetno, kaj so posamezniki pripravljeni narediti. Če jo je k temu nagovoril fant, je vse skupaj še toliko bolj noro.«
»Ne verjamem, da si je dekle namerno odrezalo roko. Tukaj so bili na strani zavarovalnice in pika.«
»Ko že misliš, da si vse videl, se zgodi bum.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije