NOVICE NAGRAJUJEJO

Ledeno kavo najprej kupila, potem pa zadela

Pošiljanje kuponov se je tokrat obrestovalo Heleni Antolin iz okolice Lendave. Del nagrade bo na morje odpeljal sin z družino.
Fotografija: Z vnukoma Jako in Rikom FOTOgrafiji: Oste Bakal
Odpri galerijo
Z vnukoma Jako in Rikom FOTOgrafiji: Oste Bakal

LENDAVA – V panonski vasi Gaberje z nekaj več kot 500 prebivalci v družinski idili s sinom Francijem ter njegovo družino, snaho Bojano ter vnukoma Jako, ki bo septembra postal dijak 1. letnika Biotehniške šole Rakičan, in osnovnošolcem Rikom, tretje življenjsko obdobje preživlja upokojena trgovka Helena Antolin, tokratna nagrajenka Poletja s Slovenskimi novicami. Vesela je tudi, da tik ob domačiji s svojo družino, možem in otroki Žigo, Kajo in Jašo, živi tudi njena hči Helena Tibaut Antolin, profesorica matematike na Dvojezični srednji šoli Lendava in predsednica Sveta Krajevne skupnosti Gaberje.

Helena Antolin redno pošilja kupone, in končno se ji je nasmehnila sreča.
Helena Antolin redno pošilja kupone, in končno se ji je nasmehnila sreča.

Za še dodatno veselje pa smo poskrbeli pri Slovenskih novicah, na katere je naročena že vrsto let. Čeprav ves čas pošilja različne nagradne kupone in rešene križanke, je Helena Antolin tokrat prvič prejela kakršno koli nagrado. Ta je še posebno razveselila vnuka Jako in Rika, ki sta se babici rade volje pridružila pri fotografiranju ter ji pomagala pospraviti lepe nagrade: 17 litrov ledene kave Pomurskih mlekarn, 27 litrov treh različnih Daninih pijač, immuno, detox in active & fit, deset vrečk chio čipsa, ki so kar petih različnih okusov, Kraševe sladke dobrote, paket kuhinjskih krp, knjigo založbe Beletrina, izdelke Kozmetike Afrodita, torej gel za prhanje, mleko za sončenje in po sončenju, dezodorant, gel, ter razne pripomočke za na plažo, torbo in brisačo, ležalno podlogo, frizbi, pahljačo in loparčke.

Delala je v vaški prodajalni

»Res ste me lepo razveselili, moram pa povedati, da bo večina pripadla mojim petim vnukom. Trije, hčerini otroci, so na morju, a jih bo tudi nekaj počakalo, saj je veliko zanimivih in uporabnih daril. Eno zanesljivo vem – Jaka in Riko bosta v prvi vrsti pila ledeno kavo, saj sta zaljubljena v ta napitek. Še kakšno uro, preden ste poklicali, da sem bila izžrebana, sem jo morala kupiti. Vsekakor bo njihovih tudi nekaj drugih reči, zlasti teh, ki jim bodo koristile na morju, saj se kmalu odpravljata z očetom in mamo na otok Pag. Jaz pravzaprav najraje pijem navadno vodo iz pipe, sploh pa je glavno, da bodo otroci veseli in zadovoljni. Takrat je tudi moje srce veselo,« pravi skromna Helena, ki deset let uživa v zasluženem pokoju.
Kar 32 let je delala v domači vaški prodajalni. Lepo pa ji je tudi danes, ko živi s sinovo družino, saj je mož Franci po nenadni kapi umrl že pred enajstimi leti. Tudi danes Helena ne počiva veliko. Vedno mamljivo diši iz njene kuhinje, peče tudi kruh pa perece, prekmurske prestice, ki jih tu in tam pripravi v navadni pečici, čeprav poudarja, da so najboljši tisti iz krušne peči, a te v vročih poletnih dneh ne kuri prav pogosto. »Sploh pa mladi niti nimajo radi domačega kruha iz krušne peči, zato moramo zanje sproti kupovati svežega,« nam je zaupala Helena, ki še posebno rada pripravlja domače jedi, tako slovenske kot madžarske. Na majhni kmetiji, ki jo v glavnem vodi sin Franc, Helena opravlja dela na vrtu, ta je poln zelenjave, skrbi pa tudi za drobnico in perutnino. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije