ZABAVA

Kul petki v Kamniku

Kulinarično-zabavna prireditev v parku Evropa bo vsak petek od 5. julija do 30. avgusta, trajala pa bo uro dlje kot lani.
Fotografija: Kul petki v kamniški park Evropa privabijo na stotine obiskovalcev. FOTO: KLEMEN BRUMEC
Odpri galerijo
Kul petki v kamniški park Evropa privabijo na stotine obiskovalcev. FOTO: KLEMEN BRUMEC

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v parku Evropa že tretje leto zapored organizira poletne gostinsko-zabavne prireditve pod naslovom Kul petek. Tudi letos bo v mestnem parku glavni poudarek na živi glasbi in hrani, ki jo gostinci pripravljajo pred obiskovalci na devetih stojnicah, obljubljajo pa še nekaj novosti.
Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno. FOTO: KLEMEN BRUMEC
Za jedačo in pijačo bo poskrbljeno. FOTO: KLEMEN BRUMEC

Direktor Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Tomaž Simetinger za 5. julij, ko se začne sezona Kul petkov, napoveduje spremljevalni program ob odprtju. Moči so združili z organizatorji Maratona Alpe, najtežje amaterske kolesarske preizkušnje pri nas. Na prireditvi, ki bo posvečena tudi kolesarstvu, bodo tekmovalci prevzeli startne številke za ta maraton, ki bo v nedeljo, 7. julija, organizirali bodo tudi pogovor z nekdanjim smučarskim letalcem in zdaj navdušenim amaterskim kolesarjem Robertom Kranjcem.
Del ponudbe so zanimivi nastopi. FOTO: KLEMEN BRUMEC
Del ponudbe so zanimivi nastopi. FOTO: KLEMEN BRUMEC

Najpomembnejši novosti pa sta, da bo vsak Kul petek potekal uro dlje (od 18. do 24. ure) in da se bomo od njih poslovili šele konec avgusta. Spremembo so uvedli na željo obiskovalcev prireditve in Kamnika, ki so lani v zadnjih dveh tednih avgusta v središču mesta pogrešali kakšno prireditev. Kul petek bo odmeval tudi na družabnih omrežjih. Najboljše ali najbolj zabavne fotografije, ki bodo ob objavi označene s #kulpetek, #visitkamnik in #živimkamnik, bodo izpostavljene na družabnih omrežjih Visit Kamnik.


»Predlansko in lansko dogajanje v parku Evropa je pokazalo, da zaključek delovnega tedna, dobra hrana, živa glasba poskrbijo za sproščeno vzdušje, v katerem uživa vsak obiskovalec. Poskrbeli bomo, da bo vzdušje popolno, za kakovostno hrano in pijačo pa bodo poskrbeli gostinci. Prepričani smo, da se bodo potrudili,« pravi Simetinger in dodaja, da bodo tudi letošnji kulinarični petki res kul. Na stojnicah seveda ne bo manjkalo različnih vrst piva (predvsem domačih mikropivovarjev) in druge pijače, slaščic, burgerjev in domače hrane.


Petega julija bo obiskovalce z irsko glasbo zabaval ansambel Beer Belly, 12. julija Damačica (etno, folk, blues glasba), 19. julija Aritmija (indijska glasba), 26. julija pa Mono Band (Police in Sting cover band). Avgustovske petke bo najprej popestril nastop skupine Mali Oglasi (country, folk, rock glasba), 9. avgusta bo Kamfest Kul petek s skupino Blue Angel Gang (pop, rock, soul glasba), 16. avgusta bo Kamfest Kul petek z etno skupino Kontrabant, 23. pridejo Šinobusi (blues, soul, stari rock glasba), 30. pa bo kot zadnja v letošnji sezoni nastopila skupina Skalp (pop, rock glasba). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije