GREMO PO POTI HRVAŠKE?

Konkretni skok števila okuženih, tako se je odzval Janša

Ugotovljenih je bilo 34 okužb z novim koronavirusom.
Fotografija: Janez Janša FOTO: Borut Živulović, Reuters
Odpri galerijo
Janez Janša FOTO: Borut Živulović, Reuters

Včeraj je bilo opravljenih 1.159 testov na novi koronavirus, potrdili pa so ga 34 osebam. V bolnišnicah je 16 oseb, medtem ko na intenzivni negi ni nikogar, prav tako iz bolnišnic niso odpustili nikogar od sprejetih.

Več okuženih v enem dnevu smo nazadnje imeli 16. aprila, ko so jih našteli 36, medtem ko smo rekord zabeležili – 61 potrjenih primerov virusa sars-cov-2 – 26. marca letos.

Včerajšnje okužbe so zabeležene po podatki Covid 19 Sledilnika v sledečih občinah: Velenje (7), Hrastnik (5), Cerknica (3), Ljubljana (3), Dravograd, Koper, Laško, Ravne na Koroškem vsi po dve, Kranj, Maribor, Metlika, Murska Sobota, Pivka, Tišina in Vipava pa so v statistiko dodali po eno novo okužbo.



Zadnje številke je komentiral predsednik vlade Janez Janša na twitterju, kjer je zapisal: »Smo na razpotju in samo dosledno upoštevanje nujnih omejitev, karantenskih odločb ter higienskih pravil doma, na delovnem mestu, na poti in na dopustih lahko prepreči množična obolenja, smrti in kolaps zdravstva - in ponovno zaustavljanje javnega življenja.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije